Това за мен е един от класическите кексове, само дето е изпечен в некласическа за кекс форма.
Мислите си, че е малко прегорял? И да и не.Да, защото много ама много обичам тази леко горчива коричка на изпечените кексове и не, защото вътре си е съвсем пухкав и мекичък.И всички са доволни!
Ако искате да разгледате и другия класически вид кекс ( без мляко), погледнете тук:
Какво използвам:
три яйца (размер L)
една и половина чаена чаша захар
три супени лъжици олио
една чаена чаша прясно мляко
чаена лъжичка бакпулвер
две супени лъжици какао
ванилия
две чаени чаши брашно
Разбиваме яйцата със захарта.
Прибавяме олиото, прясното мляко
Добавяме брашното с бакпулвера и ванилията.
Може да си добавите още аромати като портокалови или лимонови корички.
Отделяте една трета от сместта и я разбърквате добре с какаото
Намазнявате, набрашнявате и изтупвате съда в който ще печете кекса
Изливате бялата част, отгоре какаовата и ги разбърквате, но не много.
Печете на 190 градуса половин час и проверявате с шиш или нож
Охлаждате и вадите от формата
Чуден кекс с грис и сладко за разкош
Няма коментари:
Публикуване на коментар