Не, не е бигъли, бейгъли е.Нищо че и моя бигъл най вероятно ще опита от тях.
Това са едни прекрасни варено печени гевречета, които са особено вкусни ако си ги намажете с крема сирене.А който иска още по голяма вкусотия може да си нареди и пушена сьомга и краставичка, че и репичка за цвят.Както ви е по настроение и творчество.
Какво е необходимо:
една чаена чаша горещо прясно мляко
25 грама масло
чаена лъжичка с връх суха мая
две и половина чаени чаши брашно
чаена равна лъжичка захар
щипка сол
един белтък
за намазване:
жълтък размит с малко топла вода
сусам
мак
- В прясното мляко слагаме маята, захарта и маслото.
- Маслото може и да не го разтопявате предварително защото то си омеква в млякото
- Добавяте брашното и белтъка, замесвате меко тесто.
- Имайте под ръка още брашно, защото знаете как е с брашната.Моят съвет и към мене си е, винаги да слагам две трети от първоначалната доза брашно и да добавям колкото трябва още.затова в началото сложих две чаши, после още половин.
- Тестото трябва да втаса на топло.Моето стоя половин час в топла фурна, която предварително загрях на 30 градуса и спрях когато сложих тестото.
- Разделяте тестото на равни топчета.Моите бейгъли за мен са с нормална за бейгъли големина и затова разделих на шест.Мисля си, че по-малки ще са прекалено малки, но вие си преценете.
- Всяко топче го размачках малко, оформих и с намазнен пръст с олио направих дупка на всяко топче.
- Покрих ги с кърпа и оставих двайсетина минути.
- Пускаме фурната на 200 градуса и я оставяме да се загрява.
- В същото време на котлона завираме вода, в която слагаме чаена лъжица захар.Водата ми е около литър и половина
- Пускаме във врящата вода всеки един бейгъл и го държим около половин минута.В различните рецепти прочетох, че първо падал на дъното и изплувал, но моите веднага си изплуваха, затова ги обливах леко с горещата вода.
- Изваждат се и се нареждат в тава върху хартия за печене.
- Преди да сложите всеки следващ във водата, изчакайте я отново да заври.
- Намазват се с разредения с вода жълтък и се поръсват със сусам или мак, но може и нищо да не поръсвате.
- Печенето е 20-25 минути.
Няма такъв аромат и вкус.Зная, че сигурно го казвам за всичко от тесто, но наистина бях впечатлена.
Най-добрия начин за ядене на бейгъл е разрязан на половини и намазан с крема сирене.Отгоре може да си сложите пушена сьомга, краставичка, репичка...
Няма коментари:
Публикуване на коментар