Тази рецепта може да се приготви на тиган или във еър фрайър.И в двата случая не слагам много мазнина и горе долу става за едно и също време.Това са две порции, ако сложите повече зеленчуци или една с допълнително.Разбира се много лесно може да увеличите количествата, защото това е рецептата, която лесно се наглася на всеки вкус и за всяка компания.
Какво използвах:
пуешко месо - 200 грама
тиквичка
два моркова
голяма глава лук
пера зелен лук
зелена чушка
червена чушка
три-четири скилидки чесън
соев сос три-четири супени лъжици (количеството зависи дали използвате много солен или не)
мед една супена лъжица
зехтин
Искам да поясня, че зеленчуците са доста и докато си ги режете може да прецените дали искате като мен да има повече или пък да са равностойни на месото.Разбира се големината им също има значение, но тази част си е по желание.
Имайте предвид и че те се свиват така да се каже докато се готвят, с една дума не са излишни, нека да има
месото нарязах на тънки парченца, да кажем жулиени
нарязах и зеленчуците на тънки пръчици.Тъкмо си взех една белачка, която прави тиквичките и морковите като спагети или тънки лентички и исках да я изпробвам.Затова тези два зеленчука бяха различно нарязани при мен.
нарязаното месо разбърках с пресованите скилидки чесън и супена лъжица зехтин
оставих така пет-десет минути
изсипах го в кошницата на фрайъра и нагласих на 200 градуса за 15 минути (моят е обикновен без програми, само с време и градуси, напълно достатъчно за мен)
след пет минути спрях и добавих зеленчуците, напръсках със соев сос и разбърках
върнах и оставих за останалото време
времето може да е различно спрямо това колко са ви едри парчетата месо, но при мен това беше достатъчно
ако беше в тиган, същото това щеше да се случи под капак за да не пръска и да се задушава добре
когато стана готово, още докато си беше всичко в кошницата поръсих с меда и още малко соев сос
разбърках добре и оставих така две-три минути (има нужда ,аз казвам месото да се успокои от готвенето, всичко да си поеме ароматите едно от друго)
сервирам с нарязани на ситно пера зелен лук (може и без тях, ако нямате под ръка)
Няма коментари:
Публикуване на коментар