Страници

четвъртък, 18 март 2021 г.

Домашни пилешки наденички

 


Ако си мислите,че ви трябват кой знае какви продукти за тях, това изобщо не е така.Трябват ви само пилешко месо и подправки.



   Като количество наденичките за мен са добре, но за голямо семейство ще трябват повече.Затова увеличете количеството.Дори не ви трябва да го теглите и мерите,смилате си/ накълцвате си/ месо, смесвате го с подправките, завивате, варите и после който откъдето е.

    Използвала съм само пилешки гърди, но ако искате да са малко по-мазнички и сочни, може да смесите всякакво пилешко месо.




Какво използвах:


300 грама пилешко месо

чаена лъжичка червен пипер

/може да сложите и щипка лют за пикантност/

чаена лъжичка стрит на стино риган

сол и черен пипер

чаена лъжичка гарам масала, но това е по желание ако обичате различните и пикантни вкусове

супена лъжица царевично брашно/ или нишесте




  • Ако искате фини наденички като кренвирши, смелете месото на паста.Ако не ви се занимава, накълцайте го много добре.Аз използвах чопър, в който става нещо по средата, защото е малък, не е много мощен и остават и по-големи парченца, но това на мен лично не ми пречи.
  • Смесете месото с подправките и объркайте добре.
  • Оставете в хладилника за половин час.
  • Разпределете сместа на равни части.
  • Нарязнате си фолио на по-дълги от желаните наденички парчета.Ако ви притеснява да използвате алуминиево фолио, използвайте найлоново, но трява да имате нещо с което да вържете краищата.С алуминиевото само ще стегнете отстрани.Може да завиете наденичките в найлоново фолио и отгоре да завиете с алуминиево, което да стегнете.
  • Завитите наденички пускате в тенджера с вряща вода.Наденичките са малки и им трябват около 7-8 минути.Като ги пипнете, ще усетите че са стегнали.
  • Вадите ги, развивате и оставяте да изстиват.В случая не е важно да са охладени, ами като постоят стават по вкусни.
  • Може да ги хапнете директно така.Може да ги запържите.Аз нагрях тиган, която буквално само намазах с мазнина и ги претъркалях вътре.За загар, за омазняване ако щете, за притопляне, за отпускане на ароматите.




Ако обичате да си правите сандвичи с колбас, предлагам ви да си направите в къщи ваши.Със свинско месо или пилешко, начина на приготвяне е същия, но ще ги направите по-големи като салами.


ДОМАШЕН КОЛБАС СЪС СВИНСКО МЕСО


ДОМАШЕН КОЛБАС ОТ ПИЛЕШКО МЕСО





От подготовката:





Няма коментари:

Публикуване на коментар