Страници

понеделник, 1 октомври 2018 г.

Неделен ябълков кекс

 

    В края на септември старата ябълка ни изпраща от село с някоя и друга щайга ябълки.Някои са набръчкани,някои са с петна,някои са натъртени.Но са ябълки които можеш само да забършеш в блузата и да захапеш веднага.Чисти от семките до кората.Те обаче нали са си абсолютно био плодове,както е модерно да се казва,без никакви отрови в тях,които да ги държат здрави и лъскави,а и майка им вече е на доста години,затова трябва да се приготвят и изяждат по-бързо.



   За приятели направих два сладкиша с ябълки и бисквити:


   За мене си направих един малък коблер:


   И дойде ред на този кекс,който си е най-най-обикновен,но с него бих заменила и най-изисканите сладкиши.Семпъл и обикновен като ябълките в него.Но така вкусен,идеален за кафето или чая в неделния ден.Неделен дъждовен и много мрачен ден,в който реших да пренареждам гардероба и върху мен се изсипаха всички роднини до девето коляно във вид на снимки.И така се случи,че в тяхната компания си хапнах от този чуден кекс.


Какво е необходимо:

две яйца
чаена чаша захар
три супени лъжици олио
препълнена чаша брашно с един бакпулвер
две настъргани ябълки,което ако го измервам като количество е около чаена чаша
пудра захар за поръсване


  • Разбиваме яйцата със захарта.
  • Добавяме олиото и пресяваме брашното с бакпулвера
  • Накрая за да не потъмняват настъргваме ябълките и ги добавяме към сместта
  • Изсипваме в намазнена и набрашнена форма и печем на 180 градуса,около 35 минути като проверяваме с ножа.На 30тата минута проверете,защото аз обикновено малко ги препичам кексовете.
  • Оставяме да се охлади,вадим от формата и поръсваме с пудра захар.
  • Моята форма е доста широка и става нисък,но е толкова мекичък и пухкав.
Забележка: По желание може да добавите и канела,като имайте предвид,че с нея ще стане по тъмен на цвят.Ако обичате и орехи също може да добавите натрошени.




Много рядко описвам рецепти,които всички знаят.Мисля се,че няма нужда всеки с достъп до Интернет да качва една и съща рецепта и само да пълни Гугъла.Обаче една идея с черно бели снимки,така да ми хареса,че реших така да ви представя тази рецепта.


Та ето как един обикновен ябълков кекс получи своите три минути слава и фотосесия.




За още разказани истории и споделени рецепти,заповядайте и във Фейсбук страничката на блога:

Няма коментари:

Публикуване на коментар