Страници

вторник, 12 септември 2023 г.

Баница със сирена и заливка


    За тази баница думите "няма да мога да я направя" не съществуват.Тя е толкова лесна, а е вкусна, вкусна...


Какво е необходимо и как се приготвя:

Кори за баница (седем при мен)
200 грама сирене (зависи колко е солено, моето винаги го обезсолявам)
2-3 супени лъжици крема сирене (натурално, като Филаделфия)
Натрошеното сирене смесваме добре с крема сиренето.
Слагаме в единия край на кората и завиваме много плътно.
Редим в намазана с масло тавичка.
60 грама масло разтопяваме до меко състояние
Прибавяме две яйца, две супени лъжици прясно мляко.
Разбиваме/разбъркваме до гладка смес и с лъжица разпределяме върху корите.Не ги заливайте, трябва да е равномерно, а с лъжица става най-добре, дори и по-бавно.
Печем на 190-200 градуса докато стегне и се получи хубав запечен вид.
Всяка баница след изваждане завивам за малко с кърпа.Ако е мазна слагам хартия под кърпата.
Варианти: към сиренето може да добавите нарязан зелен лук; може спанак/лапад; може да сложите само натрошено сирене; може да поръсите баницата с черен сусам.










Няма коментари:

Публикуване на коментар