Страници

понеделник, 27 януари 2020 г.

Бисквитена торта с кафе

   
   
   Когато смесите горчиво кафе със сладък крем, получавате един много фин вкус на прегорял карамел.Добавете и аромата на кафе в една набързо приготвена торта и аз не виждам никава причина това да не ми стане любима тортичка.Ако я харесате и вие, тогава щастието се увеличава.
   За повечето напреднали кулинари бисквитените торти са нищо, но за мен те са си всичко.Първо, че както и да ги погледнете са си торти и второ както и да ги погледнете са си много лесни торти.Блатовете ви са готови и чакат в кутия, крема само трябва да бъде разбъркан в повечето случаи, малко аромати, малко търпение докато постоят на хладно и готово.Имате си вкусен сладкиш, че даже и торта.




Какво използвах аз:

съда , в който правих тортата не е голям и използвах всичко, но ако сте повече хора , знаете си, увеличавайте продуктите

готово охладено кафе

бисквити за торта - един пакет

маскарпоне - 250 грама
заквасена сметана - 250 грама
кисело мляко - 3 супени лъжици
пудра захар - 2-3 супени лъжици 
(опитайте как ви е на сладост)

оше пудра захар - около 6 супени лъжици



Хубавото на бисквитите е това, че дори да ви останат няколко в пакета, може да си ги изядете така, да си направите бисквитени сандвичи или просто да ги натрошите и да украсите с тях тортичката.

  • Разбърквате си добре крема: маскарпонето, заквасената сметана, пудрата захар и киселото мляко.Киселото мляко гледайте да е от горната част на кофичката, т.е. да е без суроватка за да не разводни крема.
  • В отделна купичка разбъркайте три лъжици пудра захар с една лъжица кафе.Трябва да получите гъста смес като крем.
  • Технологията при бисквитените торти е една и съща: топите бисквитите с кафе и редите.Отгоре крем и така докато всичко свърши, като завършите с крем.Върху всеки пласт крем напръсквате от сместа с пудрата захар и кафето.Само пръскате, не мажете или нещо друго.Така  ще добавите разкошен аромат в тортата без тя да става излишно сладка.
  • Отгоре натроших останалите бисквити, сложих капака и прибрах в хладилника.
  • Ако съда ви няма капак, сложете найлоново фолио.Не искаме някой от ароматите в хладилника да се пренесе в нашата торта.
  • Ако използвате бисквити за торта, времето за престой на тортата в хладилника е значително по-кратко, защото те са по трошливи и въздушни с идеята да омекнат по-бързо.Вие ще усетите, че още докато ги топите в кафето те вече започват да се размекват.Така че и след един час ще имате добра торта.Но все пак дайте й малко повече време.
   С това обаче нашата торта още не е завършена.За идеален вкус и аромат както споменах най-горе на препечен карамел, ще направим още веднъж от сместта с пудра захар и кафе и с нея напръсквате тортата отгоре.Това трябва да се случи точно когато ще я сервирате.
Режете тортата и сервирате.Може и всяко отделно парче при сервиране да напръскате с тази смес.






Който обича от тези лесни и много приятни тортички, със сигурност ще хареса и тези:

Бисквитена торта с домашен яйчен крем

Импровизирана тортичка със сметани и малини

Бисквитена торта с кокос







Няма коментари:

Публикуване на коментар