Страници

петък, 27 септември 2019 г.

Бисквитена торта с домашен яйчен крем


   Беше ми много тъпо тези дни и реших да се лекувам с тортичка.Добрата стара домашна бисквитена торта с яйчен крем.Този крем вече съм ви го показвала, но в един най-обикновен вид.Вид, който е за купички, а не за торта.Яйченият крем, който всъщност си е млечен крем, но аз по навик го наричам така, се приготвя много бързо и стига да си имате под ръка и в хладилника продуктите, може да си го забъркате по всяко време и при всеки душевен спешен случай.



   Тортите и изобщо сладкишите определено не са ми силна страна.А сложни торти от мен не очаквайте.Уважавам хората, които творят истински произведения на изкуството, но в тази област аз не пристъпвам.Само консумирам.
   Но бисквитените торти, те вече са друго нещо.С тях не можете да сбъркате дори да се опитвате и винаги се получават.Единственият им недостатък е, че стават по-вкусни като постоят известно време.Въпреки, че вече има специални бисквити за торта, пак си трябва известно време докато тортата стане перфектна.
   Основното предимства на тази торта освен, че се приготвя лесно е, че като си я направите в дълбок съд дори крема да ви се е получил по-течен, това няма никакво значение, даже ще попие по-бързо в бисквитите.И няма накъде да изтече.Всичко си остава там където трябва да бъде.



Какво използвам за моята торта:

бисквити за торта - почти цял пакет
прясно мляко - 600 ml
захар - 3 с.л. 
( с това количество тортата не е много сладка, затова може да си я подсладите още)
бурбонска ванилена захар - 1 ч.л. или пакетче обикновена ванилия
3 броя яйца
3 с.л. брашно
масло 2 с.л.
ядки за украса
прясно мляко за топене на бисквитите ако искате максимално сочна торта


 


  • В съд изливате прясното мляко, слагате захарта и на слаб котлон я разтопявате.Ароматизирате с ванилията.
  • В отделна купа разбивате яйцата и в още една в съвсем малко мляко разтваряте добре брашното.
  • Взимате от топлото мляко и прибавяте при яйцата.Един - два черпака с идеята яйчената смес да стане топла като млякото.
  • Прибавяте стоплената яйчена смес и разтвореното брашно при прясното мляко и започвате да бъркате внимателно с дървена лъжица на най-слаба температура.
  • Когато крема се сгъсти спирате котлона и добавяте маслото.Бъркате докато то се разтопи изцяло.Ако в някакъв момент усетите, че крема се сгъстява прекалено бързо и се образуват топчета, махате от котлона, разбивате си всичко и връщате за да завършите крема.
  • В дълбок съд или тавичка слагате малко от крема на дъното и започвате да редите биксвити и крем.Ако искате да стане по-сочна и по-бързо, топите бисквитите в мляко.Ако обаче бисквитите са ви тънки, може да пропуснете млякото.Или да оставите крема с една идея по-течен.
  • Отгоре завършвате с крем, върху който поръсвате натрошени бисквити и натрошени ядки по желание.При мен са натрошени лешници.
  • Може да настържете шоколад, на напръскате с някакво сладко или пък течен школад.Тортата си е ваша, използвайте въображението си и вкуса си.
  • Слагате в хладилника за няколко часа или цяла нощ, зависи колко сте на зор ;)




Другият вид сладкиши, които не ме плашат, това са чийзкейковете:

Чийзкейк с ябълки

Меден чийзкейк

Орео - чийзкейк


И още бисквитени торти:


Бисквитена торта с маскарпоне

Бисквитена торта с кокос









Няма коментари:

Публикуване на коментар