Страници

събота, 4 януари 2020 г.

Свежест през зимата: любими зимни салати

  Кой е казал, че през зимата няма свежи салати и трябва да се ядат само туршии? Не и аз.Но докато има разни сложни и завъртяни салати, в които се използват много продукти и имат най-различен дресинг, тези са основно от зеленчуци, които овкусявам само със зехтин, ябълков оцет и малко сол.


САЛАТА С РЯПА И МОРКОВИ

една бяла ряпа
два моркова
зехтин
ябълков оцет 
сол


Нищо и никакви продукти, а толкова да ми е свежа тази салатка.
Настъргвам на ситно ряпата и моркова, изстисквам ги и овкусявам.Толкова.



САЛАТА С КИТАЙСКО ЗЕЛЕ, РЕЗЕНЕ И АВОКАДО

китайско зеле
резене
авокадо
зехтин
ябълков оцет
сол


Тази салата колкото и необичайно да ви звучи и някак да не я свързвате с традиционния ми асортимент от ястия, е една от най-приготвяните от мен през зимата.
Супер свежа, а заради авокадото понякога не ви трябва нищо друго за ядене.

Нарязвам зелето, резенето разбърквам със зехтин, оцет и сол.
Като сервирам отгоре нарязвам авокадо и от листенцата на резенето.Затова и винаги купувам глава на която ги има.
Една супер съставка, ако искате да поръсите салатата с още нещо е смляно ленено семе.Нямате си на идея как допълва всичко.



САЛАТА С МОРКОВИ, ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО И ЯБЪЛКА

червено цвекло
морков
ябълка
зехтин
ябълков оцет
сол

За да е по-красива за тази салата вадя онова старо ренде Вьорнер, от онези години когато беше нещо зашеметяващо да режеш моркови и картофи на пръчици.Ако не е за това, така си стои в една торбичка в шкафа.

Настъргвам всичко и овкусявам.



САЛАТА С КАРФИОЛ, ЦВЕКЛО, МОРКОВИ

карфиол
морков
червено цвекло
копър
зехтин
лимон
сол


Нарязваме всичко и разбъркваме с дресинга.Кой да знае, че суровия карфиол е толкова вкусен.



Това е статия, която със сигурност ще допълвам, а защо не и с ваши придложения и идеи.







Няма коментари:

Публикуване на коментар