Нещо лесно, нещо набързо, ако сте си купили бланширани скариди.Като всичко морско и водно, не ми се случва често да го имам в къщи, затова го споделям веднага в рецепта.
Какво използвах:
бланширани скариди (в тарелката бяха 10бр)
супена лъжица масло
половината на маслото олио
три скилидки чесън
настъргана кора на половин лимон
сол
магданоз за поръсване
- В тигана пуснах супена лъжица масло и половин олио за да не загори.
- Пресовах чесъна и пуснах скаридите вътре.
- Ако искате може да ги почистите предварително.И аз щях да го направя, но ми се искаше да изглеждат по интересно.
- Настъргах и лимонова кора.
- Посолих.
- Няколко минути, три четири разбърквания и готово.Поръсих със съвсем ситно нарязан магданоз повече за цвят, отколкото за вкус.
- И още малко лимонов сок
- Оставих ги така няколко минути, не ги нападайте горещи, по добре да са поизстинали
Ако обичате да приготвяте морски деликатеси, имам си още една две интересни рецепти в блога за идеи:
Калмари по гръцки с доматен сос и орзо,още две рецепти и гръцки острови
Калмари на грил-тиган
Няма коментари:
Публикуване на коментар