Страници

понеделник, 13 януари 2020 г.

Скариди с чесън и лимон

   Нещо лесно, нещо набързо, ако сте си купили бланширани скариди.Като всичко морско и водно, не ми се случва често да го имам в къщи, затова го споделям веднага в рецепта.



Какво използвах:

бланширани скариди (в тарелката бяха 10бр)
супена лъжица масло
половината на маслото олио
три скилидки чесън
настъргана кора на половин лимон
сол
магданоз за поръсване

  • В тигана пуснах супена лъжица масло и половин олио за да не загори.
  • Пресовах чесъна и пуснах скаридите вътре.
  • Ако искате може да ги почистите предварително.И аз щях да го направя, но ми се искаше да изглеждат по интересно.
  • Настъргах и лимонова кора.
  • Посолих.
  • Няколко минути, три четири разбърквания и готово.Поръсих със съвсем ситно нарязан магданоз повече за цвят, отколкото за вкус.
  • И още малко лимонов сок
  • Оставих ги така няколко минути, не ги нападайте горещи, по добре да са поизстинали
Така приготвени тези скариди може да използвате когато приготвяте паеля и искате да добавите в нея и нещо морско.



   Ако обичате да приготвяте морски деликатеси, имам си още една две интересни рецепти в блога за идеи:

Калмари по гръцки с доматен сос и орзо,още две рецепти и гръцки острови


Калмари на грил-тиган






Няма коментари:

Публикуване на коментар