Както пиците, така и стромболи търпи промени в плънката си.В оригиналния му вид не е използвано доматено пюре и това го отличава от калцонето.Ако обаче решите както мен все пак да сложите домати, нека е съвсем малко и тънко намазано.В противен случай ще получите нещо разтечено и недоопечено.
Какво използвах аз:
тесто
мортадела
гауда
пуешко филе
доматен сос, който не е задължителен
Може да използвате най-обикновено тесто за хляб или тесто за пица със специално брашно.
Може да си направите от моето най-любимо и лесно тесто:
Може да си направите тесто с бига, с квас, обикновено.
Може да си купите готово тесто.
Може да си купите готово тесто.
Може да си го замесите в хлебопекарна / само тестото/:
Според мен каквато и да е тестяната ви основа, всякак ще ви се получи вкусно.Защото както и да са го кръстили, това си е завита пица на руло, а кой не обича пица.Вагното е да не е прекалено лигаво тестото, защото трябва да го разточите за да получите основа.
Вида колбаси и сирена отново е според вкуса и наличностите ви, като трябва да са много тънко нарязани за да ги редите по-лесно и за да завиете добре рулото.
- Разточвате тестото според тавичката, в която ще печете своето стромболи.Дебелината е около един сантиметър.
- Ако решите да слагате доматен сос, нека е съвсем тънък слой и да не стига до краищата.
- Нареждате корбасите и сирената.В моя случай е ред мортадела, ред гауда, рез пуешко филе.
- Завивате на руло като добре подпъхвате страничните краища.
- Слагате в тавичка с хартия за печене така,че края да е отдолу.
- Може да поръсите с брашно отгоре,да направите някакви резки за красота, да намажете с яйце примерно.Както ви се харесва.
- Печете на 190-200 градука до готовност.
- Готовото стромболи завивате с кърпа и оставяте да се охлади.Не го режете докато е горещо.
- Може да сервирате с купичка доматен сос, в който да си топите парчетата.
Подготовката:
Светле,
ОтговорИзтриванечестичко надничам тук , в твоето местенце.Рядко оставям коментар макар,че някои рецепти определено много ми допадат.Радвам се,че намираш време да направиш толкова красиви ястия, супи и десерти и да ги представиш по най - добрия начин в прекрасни снимки.Бъди все така упорита при списването на блога.Чудесен е, тази рецепта също е много интересна.
Поздрави !
Елена, не можеш да си представиш как ме зарадва с този коментар.Сърдечно ти благодаря за хубавите думи.Поздрави! :)
ИзтриванеМного ти е хубаво Стромболито, Светле!
ОтговорИзтриванеОтмъквам си парченце.
Благодаря, Ил! Взимай, пак ще направя, че и на мен ми хареса :)
Изтриване