Свикнали сте да виждате обикновени рецепти при мен с традиционни продукти, но от доста време много харесвам оризовото брашно и го използвам все повече, затова и рецептите с него ще се увеличават най веро.ятно
Вижте вкусните палачинки, с които го открих:
Това трябваше да са гризини, пълна импровизация, просто започнах да слагам продуктите и понеже винаги имам едно на ум, че ако се получи добре една рецепта, ще искам да я разкажа, запомнях какво слагах.
Какво използвах:
Една чаена чаша /вместимост 250ml/ оризово брашно
Три супени лъжици семена /тиквени и слънчогледови имах, но може с всякакви/
Чаена лъжичка бакпулвер
Едно яйце
Щипка сол
Три супени лъжици зехтин
Мак за поръсване, но може да развихрите въображението си
Приготвянето е само и единствено да смесите всичко, да разтелите добре върху хартия за печене на тънък пласт в тавичка и да печете на 190 градуса 10-15 минути според дебелината.
Нарязвате на резенки и хапвате.
Ако сместта е суха, прибавяте малко вода и обратно, малко брашно.Ако трябва да определя как изглежда, трябва да е като гъст качамак.
Няма коментари:
Публикуване на коментар