Страници

вторник, 24 ноември 2015 г.

Бисквитена торта с кокос


   Не обичам особено да правя торти.Не съм достатъчно добра и търпелива за тази работа.Това блатове,кремове,украсяване...Има кулинари,които правят уникални торти и като вкус и като украса,за което им се възхищавам,но това не е моята част от кулинарията.Това е причината много да уважавам бисквитените тортички.Приготвят се сравнително лесно и бързо и пак са си торти.
  Тази ми е любимата,защото не е прекалено тежка и сладка и има кокосов вкус и аромат.

Какво ви е необходимо:
  • бисквитки - 2 пакета,желателно е да са хрупкави (аз използвам млечни и какаови "Роден край")
  • заквасена сметана - 400 грама (ако ви идва тежка,имайте под ръка и кисело мляко)
  • пудра захар - 3 супени лъжици
  • кокосови стърготини - 4 супени лъжищи за крема и 2 супени лъжици за поръсване отгоре



  • Смесвате сметаната,пудрата захар и кокосовите стърготини.Опитайте сместа и ако ви е тежка или сладка добавете кисело мляко.Ако не ви е достатъчно сладка,добавете още пудра захар.
  • Според съда в който ще наредите тортата си разпределете бисквитите и сметановата смес.Може да се използва тавичка,ринг за оформяне или от формите за печене с подвижна стена.
  • Моята формичка е с диаметър 20см и нареждам три реда бисквитки.Добре е първия ред да е по плътен,затова слагайте и половинки бисквити за да запълните празните места.
  • Редите ред бисквити,ред крем и отгоре поръсете с кокоса.
  • Оставете няколко часа в хладилника.Една нощ е максимума,два часа минимума.
  • Когато бисквитите са хрупкави,те си остават цели,не стават на каша,особено ако се сложи и кисело мляко.Леко омекват,колкото цялата торта да стане споена,но си остават цели.






Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар