Ей така като стане понякога... от нищо се получава голяма вкусотия.
И станаха страшно бързо, защото не използвах никаква техника, само ножа и тигана.
Какво използвах:
250 грама пилешко месо
две или три супени лъжици галета
/зависи колко ви е голямо яйцето и течна сместта/
едно малко яйце
сто грама кашкавал
супена лъжица нарязан на ситно лук
магданоз
чаена лъжичка кимион
чаена лъжичка
корандър
сол
олио за пържене
- Пилешкото ми месо беше три обезкостени бутчета без кожата.
- Буквално накълцах всичко с ножа.Най-импровизирано без да се старая кой знае колко.
- Омесих накълцаното месо със ситно нарязан лук, нарязан магданоз и настърган кашкавал.
- Овкусих с малко сол (наистина малко, защото кашкавала си е солен), кимион и кориандър.
- Прибавих разбитото яйце.Ако яйцето ви е голямо сложете една част в началото за да видите колко течна ще ви се оплучи сместта и според нея преценете количеството на галетата.
- Добавих една филия намокрен хляб, но добавих и две супени лъжици галета.Затова и в продуктите посочвам само галета, защото те поемат излишната течност и може по-добре да се оформят кюфтенцата само с тях.Но ако нямате галета филия хляб също си върши работа.
- В тиган сложих съвсем малко олио.Ако е с незалепващо дъно буквално само трябва да се намазни дъното, но задължително трябва да има мазнина.
- С ръце оформих плоски кюфтета.Трябва да са плоски за да може да сме сигурни, че ще бъдат изцяло сготвени.Излязоха ми се шест кюфтенца.
- Пържите докато се получи хубава златиста коричка.
- Много сочни и супер вкусни се получиха.
- Тези кюфтенца искат салата, много добре ще им ходи лютеница, че даже и млечен сос.
Съвсем прилично, цветно и вкусно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви! Харесва ми така да се получи храната :)
Изтриване