Страници

сряда, 16 февруари 2022 г.

Бързи кълцани пилешки кюфтета

 


Ей така като стане понякога... от нищо се получава голяма вкусотия.

И станаха страшно бързо, защото не използвах никаква техника, само ножа и тигана.



Какво използвах:


250 грама пилешко месо

две или три супени лъжици галета

/зависи колко ви е голямо яйцето и течна сместта/

едно малко яйце

сто грама кашкавал

супена лъжица нарязан на ситно лук

магданоз

чаена лъжичка кимион

чаена лъжичка

корандър

сол

олио за пържене



  • Пилешкото ми месо беше три обезкостени бутчета без кожата.
  • Буквално накълцах всичко с ножа.Най-импровизирано без да се старая кой знае колко.
  • Омесих накълцаното месо със ситно нарязан лук, нарязан магданоз и настърган кашкавал.
  • Овкусих с малко сол (наистина малко, защото кашкавала си е солен), кимион и кориандър.
  • Прибавих разбитото яйце.Ако яйцето ви е голямо сложете една част в началото за да видите колко течна ще ви се оплучи сместта и според нея преценете количеството на галетата.
  • Добавих една филия намокрен хляб, но добавих и две супени лъжици галета.Затова и в продуктите посочвам само галета, защото те поемат излишната течност и може по-добре да се оформят кюфтенцата само с тях.Но ако нямате галета филия хляб също си върши работа.
  • В тиган сложих съвсем малко олио.Ако е с незалепващо дъно буквално само трябва да се намазни дъното, но задължително трябва да има мазнина.
  • С ръце оформих плоски кюфтета.Трябва да са плоски за да може да сме сигурни, че ще бъдат изцяло сготвени.Излязоха ми се шест кюфтенца.
  • Пържите докато се получи хубава златиста коричка.
  • Много сочни и супер вкусни се получиха.
  • Тези кюфтенца искат салата, много добре ще им ходи лютеница, че даже и млечен сос.










2 коментара: