Лятото трябва да е цветно и на масата и в кюфтетата!
Какво използвах:
килограм мляно месо
зелена чушка
червена чушка
половин домат /без семена/
глава стар лук
половин връзка магданоз
филия хляб
едно яйце
препълнена супена лъжица кимион
чаена лъжичка черен пипер
по желание люто чушле
Допълнение: пробвах да сложа и нарязана на кубчета тичкичка и станаха още по сочни.Така че, експериментирайте с различни варианти според вкуса ви
- Нарязвам зеленчуците на ситно.
- Смесвам каймата със зеленчуците, подправките, яйцето и предварително намокрена филия хляб.
- Омесвам добре, правя кюфтенца, нареждам ги в тавичка покрита с хартия за печене и слагам в хладилника поне за половин час.
- Пускам фурната по някое време на 220 градуса и пека около половин час.Времето зависи от големината им.Но не ги препичайте,нека си останат сочни.
- Сервирам с доматен сос, който може да е намазан на филийки, пържени картофи, салата задължително.
Няма коментари:
Публикуване на коментар