Страници

вторник, 27 октомври 2020 г.

Маслени хлебчета

 

Хляб и масло, вълшебната комбинация.А тези хлебчета няма нужда да ги мажете с масло, защото те вече си имат в тях.И как ухаят само,а вкусът им е на кроасани с масло, ако изобщо е необходимо някакво сравнение.

И след като използвах толкова много пъти думата масло, е време да извадите пакетчето от хладилника и да ги опитате тези хлебчета.




Рецептата видях тук: https://www.youtube.com/watch?v=eO5DmbqM334&t=259s




Какво е необходимо:

чаена чаша топла вода

чаена чаша топло прясно мляко

чаена лъжичка суха мая

чаена лъжичка захар

три чаени чаши брашно 

(имайте още под ръка, че знаете как е с брашното)

чаена лъжичка сол

супена лъжица размекнато масло за хлебчетата

масло за печенето, което трябва да е по-твърдо


  • смесвате водата, прясното мляко, маята, захарта
  • прибавяте първо двете чаени чаши брашно и бъркате
  • постепенно добавяте третата чаша брашно и замесвате тесто
  • слагате тестото на плота и го раздърпвате малко, намазвате отгоре маслото и отново примесвате за да го вкарате в тестото
  • оставяте да втаса
  • разделяте тестото на равни части
  • всяка част сгъвате и разгъвате няколко пъти и тогава оформяте хлебче като го търкаляте между дланите си
  • нареждате хлебчетата върху хартия за печене в тавичка
  • с остър нож разрязвате всяко хлебче по средата и в получения канал слагате масло (маслото е нарязано като пръчица, ако мога така да го обясня - вижте снимката по горе) 
  • поръсвате с брашно ( аз използвам цедка за чай за тази цел)
  • печете на 200 градуса докато се зачерви, около 25 минути
  • ако отдолу са се зачервили, готови са
  • може да проверите и със шиш или нож 



Рецепти за всякакви хлебчета може да откриете в блога като използвате търсачката.
Ако рецептата ви харесва, ще се радвам да я опитате, да я споделите и да коментирате.Благодаря предварително!





Няма коментари:

Публикуване на коментар