Хората ги пренебрегват, защото са евтини, защото са малки, различни по големина и цвят.По пазарите обикновено ги слагат на една голяма камара, ако изобщо ги предлагат.Оранжериите покрай които разхождам кучето, ги оставят на растенията когато ги изкореняват и не се занимават с тях, изгарят всичко.Направо да ти се скъса сърцето.
А върхарите, тези малки изостанали последни чушки са най-вкусните.Печете ги и ги потапяте в сос от оцет, зехтин, пресован чесън, магданоз и копър, малко мед.За да има сос за топене на филиите, понякога нарязвам на ситно мек домат, да си пусне сока.Има и един по-насилствен метод, разрязвате на две мек домат и го изтискате в салатата, така само течността на домата ще е вътре, а останалата част ще я нарежете за сос или за някое ястие, което пък няма нужда от излишна течност.
Изпичате си топъл хляб, чупите си комати, мажете със сирене и си слагате отгоре една от тези чушки.Малко се накапвате, особено аз задължително се омазвам цялата, но това е едно от малките кулинарни удоволствия на есента, че и на живота
Няма коментари:
Публикуване на коментар