През септември у нас винаги има печени чушки и консервни домати.Едните за салата, другите са доматени сос и каша.Ако и при вас е така, то тогава може да опитате това съвсем обикновено ястие, което аз много обичам.
Какво ви трябва:
печени чушки
консервни домати
брашно
сол
яйце
- Нарязвате си печените чушки и доматите на резени.Ако имате желание и търпене, обелете и доматите.
- В чиния си разбърквате малко брашно със сол и в него хубаво овалвате чушките и доматите
- В тиган с малко олио пускате чушките и доматите и ги запържвате добре от всики страни.
- Когато са готови ги размествате настрана, така че в средата да ви остане празно място и там чуквате едно яйце.Посолете го отгоре.
- Слагате капак и като стегне яйцето колкото го обичате, готова ви е пърженицата.
- Сервирате с бучка сирене.
- Разбира се за по-големи количества, тигана ще е по-голям и ще напарвите няколко гнезда за яйца. но основната процедура е такава.
Семпло, но вкусно.
ОтговорИзтриванеТака си е, благодаря ти :)
Изтриване