Пълнени чушки в доматен сос на фурна е ястието, което мога да ям директно от тавата, нещо което се е случвало, случва се и ще се случва.Ако ме следите и сте опитвали мои рецепти и те са ви харесали, това означава че с вас имаме един вкус за ястия и това определено, непременно и със сигурност ще ви хареса.
Пълнени чушки всеки знае как се приготвят, но тъй като този път ги приготвях с мляно пуешко месо и не слагах ориз, реших да ги опиша като една по-различна рецепта.
Не бях използвала досега смляно пуешко, мислех че ще е по суха, но като плънка и изобщо част от ястие се получи много-добре.
Какво използвах:
глава лук
скилидка чесън
300 грама пуешка кайма
ситно нарязани крайчетата на чушките,
мащерка
сол.
домати
олио
чесън
Понякога в соса слагам босилек, а в плънката риган.
- Нарязах на ситно лука и скилидката чесън.
- В малко олио и вода задуших пуешкото месо, прибавих лука и чесъна, нарязаните парченца чушка.
- Подправих с мащерка и сол.
- Напълних чушките, наредих в тавичка и сложих във фурната на 200 градуса.
- В това време приготвих доматения сос.
- Сложих настърганите домати да се изваряват, подправих с пресована скилидка чесън, сол и малко захар.През зимата доматите са от консерва.
- Когато водата извря, добавих зехтин/олио, разбърках и свалих от котлона.Винаги приготвям така доматения сос, не го запържвам.
- Когато чушките се пекат и видя че отгоре започнат да се запичат, обръщам ги и заливам със соса.Ако ми е останала плънка ( като в този случай) я прибавям към доматения сос
- Пека докато соса се попие добре в чушките.Това е онази част от една рецепта, която прави храната вкусна, в случая всичкия доматен сос попива в чушките и затова реално не остава за топене, но това няма значение, повярвайте ми.но все пак, ако искате сос, пригответе в по-голямо количество.
- Не сложих ориз, ако сте си помислили, че съм го забравила, така ястието стана и по-бързо.
Допълнение: тази рецепта все пак приготвям и с "нормална" кайма, също така слагам и ориз.Ако слагате ориз прибавете към плънката две супени лъжици и я сгответе, т.е. ориза да си е сварен предварително, а не при печенето на чушките.
Няма коментари:
Публикуване на коментар