Страници

понеделник, 26 септември 2022 г.

Пълнени чушки с мляно пуешко месо и доматен сос на фурна

 

   Пълнени чушки в доматен сос на фурна е ястието, което мога да ям директно от тавата, нещо което се е случвало, случва се и ще се случва.Ако ме следите и сте опитвали мои рецепти и те са ви харесали, това означава че с вас имаме един вкус за ястия и това определено, непременно и със сигурност ще ви хареса.
   Пълнени чушки всеки знае как се приготвят, но тъй като този път ги приготвях с мляно пуешко месо и не слагах ориз, реших да ги опиша като една по-различна рецепта.
   Не бях използвала досега смляно пуешко, мислех че ще е по суха, но като плънка и изобщо част от ястие се получи много-добре.




Какво използвах:


глава лук

скилидка чесън

300 грама пуешка кайма

ситно нарязани крайчетата на чушките,

мащерка

сол.

домати

олио

чесън


  • Нарязах на ситно лука и скилидката чесън.
  • В малко олио и вода задуших пуешкото месо, прибавих лука и чесъна, нарязаните парченца чушка.
  • Подправих с мащерка и сол.
  • Напълних чушките, наредих в тавичка и сложих във фурната на 200 градуса.
  • В това време приготвих доматения сос.
  • Сложих настърганите домати да се изваряват, подправих с пресована скилидка чесън, сол и малко захар.През зимата доматите са от консерва.
  • Когато водата извря, добавих зехтин/олио, разбърках и свалих от котлона.Винаги приготвям така доматения сос, не го запържвам.
  • Когато чушките се пекат и видя че отгоре започнат да се запичат, обръщам ги и заливам със соса.Ако ми е останала плънка ( като в този случай) я прибавям към доматения сос
  • Пека докато соса се попие добре в чушките.Това е онази част от една рецепта, която прави храната вкусна, в случая всичкия доматен сос попива в чушките и затова реално не остава за топене, но това няма значение, повярвайте ми.но все пак, ако искате сос, пригответе в по-голямо количество.
  • Не сложих ориз, ако сте си помислили, че съм го забравила, така ястието стана и по-бързо.


Допълнение: тази рецепта все пак  приготвям и с "нормална" кайма, също така слагам и ориз.Ако слагате ориз прибавете към плънката две супени лъжици и я сгответе, т.е. ориза да си е сварен предварително, а не при печенето на чушките.




Няма коментари:

Публикуване на коментар