Страници

четвъртък, 2 юли 2020 г.

Руло с тиквички и нежна плънка от крема сирене с аромат на меродия

     

Много нежно руло се получи.А споменах ли,че не съм слагала пшенично брашно в него? Използвах оризово за да спои всичко и се получи повече от добре!



        На село понякога се случва на някоя съседка да й останат в повече тиквички и да даде на някой като нас, които се сдобиваме със зеленчуци само от пазара.А те съседките като гледат тиквички, дори да нямат какво да ги правят, отглеждат по много.И не стига това, ами ги оставят да пораснат много големи, свидело им се да ги късат малки.Но на харизани тиквички семките не се броят, затова аз си ги използвах по най-добрия начин. 



      Много хора си мислят, че рулото от тиквички е сложно и отнема много време.Нищо подобно.Щом една рецепта е в този блог, то тя в никакъв случай не е сложна и още по-малко ще отнема много време за приготвяне.
   Аз вече имам една рецепта за руло:
и в интерес на истината започнах да правя него, но тъй като в движение промених някои съставки, реших да ви го представя в отделна рецепта.

    Много ми харесва как прозират зелените подправки в блата на рулото, а крема сирене с мерудия дори само така е вкусно на препечена филийка.



Какво използвах:

три големи тиквички
две яйца
три супени лъжици оризово брашно
/ако нямате сложете пшенично/
чаена чаша настърган кашкавал
супена лъжица нарязан копър
супена лъжица нарязан магданоз
сол

зехтин за поръсване на хартията за печене

една кутийка крема сирене 200 грама
(стегнато тип Филаделфия)
копър
чаена лъжичка мерудия ии само сминдух, ако имате
малко обикнfвено сирене ( настъргано), ако крема сиренето ви е безсолно



  • Настъргвате тиквичките на едро ренде.Няма нужда да става чак толкова фино и съвършено и да оставате без ръце.
  • Посолявате малко и оставяте да се отцежда.Ако имате гевгир или цедка, използвайте ги.Притискайте ги от време на време за да излезе максимално много течност от тях.
  • Смесете настърганите тиквички с настърган кашкавал, яйцата, оризовото брашно.Нарязан на ситно копър и магданоз.
  • Взимате си една по-голяма правоъгълна или квадратна тавичка ( тавите, които вървят към печките са идеални за това, защото са плитки и лесно ще извадите основата за нашето руло), която покривате с хартия за печене.Поръсете хартията със зехтин.
  • Разстилате тиквичките равномерно, но така че да ви останат свободни краища от хартията.
  • Печете на 200 градуса около 20 минути и когато започне да се зачервява, извадете от фурната.
  • Точно в този момент ако ползвате плитка тава ще разберете предимството, както и това че оставихте свободни краищата на хартията.
  • Докато е горещо дали в самата тава или изваждате на дъска или чиния, но ведната завийте както си е с хартията блата на руло и оставяте да се охлади.
  • Охлаждаме за да не се разтече плънката ни.
  • Приготвяме плънката като смесваме крема сиренето, с мерудията и малко ситно, ситно нарязан копър.Не слагам чесън в това руло, така ми е по-свежо и нежно.(ако сте си помислили, че съм забравила, не съм)
  • Когато блата ни от тиквички изстине, внимателно го развиваме, махаме хартията, намазваме и отново завиваме.
  • Много е приятно да се хапва с таратор в горещата лятна вечер.

   Описанието ми се получи дълго, въпреки че приготвянето не е кой знае колко сложно, но  исках да ви разкажа всички подробности, които ще ви вършат работа и за други рула, които ще си измислите с други плънки.









Още рецепти с тиквички, които може би ще ви харесат:





















4 коментара:

  1. Светле,
    прекрасно е рулото.И ние на село сеем тиквички и по принцип не знаем каква ще е реколтата.Понякога има много, но ги берем малки, също и цвета им ползваме за пълнене.Прекрасна идея, страхотно изглежда рулото.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели,благодаря ти! Ако някога имам градина със сигурност ще си сея и аз и никога няма да ги оставям големи, но на село така са свикнали от едно време когато са хранели големи семейства и са им трябвали големи количества.Поздрави и от мен :)

      Изтриване
  2. Рецептата е много добре описана в детайли . Пробвах я и резултатът беше невероятен . Благодаря за споделянето .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз благодаря за доверието и много се радвам, че сте харесали рулото, честно казано това вече ми е една от най-любимите рецепти с тиквички :)

      Изтриване