Страници

понеделник, 20 юли 2020 г.

Нека да е лято: ментова лимонада



      Има една такава лимонена несправедливост, че през зимата лимоните са евтини, а сега ми се вкиселява живота като си помисля колко струват. Миналата седмица обаче в Лидъл гледам едни мрежи с лимони, малки такива ама и цената им малка, а може и така да ми се е сторило И награбих с идеята да си направя лимонада, която да си изпия без да пресмятам всяка глътка. Те пък се оказаха освен сочни и с много тънки кори, просто идеални 
    Преди изстисквах лимоните при което се губеше много материал и за малко лимонада трябваха повече линони. После се светнах, че по добре е да се пасират и ако не ви пречи, че може да усещате частички от лимоните, това е по добрия начин. Това се отнася най-вече за онези по-малки и оранжеви лимони.Големите и стегнати така или иначе не пускат много сок.



  -  Обелвам, нарязвам като рязането е само за да се махнат лесно семките. Слагам в чопъра, заедно със стръкове мента (точно така и листа и стъбла, ако не са прекалено жилави), захар и малко вода . 
  -  Разбивам и прехвърлям в кана. Ако има някое по голямо парче го махам,опитвам на захар как ми е и разреждам с вода. Не забравяйте да оберете от чопъра абсолютнo всичко(затова слагам вода).
  - Изпробвано и с кафява захар, ама от онази тръстиковата и нерафинирана.Тогава цвета ви няма да е много лимонаден, но вкуса е жесток.
  - Слагам в хладилника или разливам в чаши с лед.

Абсолютна свежест !!!  

























Няма коментари:

Публикуване на коментар