Да описвам в рецепта летен гювеч е като да разказвам какво има на пазара в тези топли месеци.Има всичко.
Това му е хубавото на гювеча, че няма ограничения в зеленчуците, използвайте всички които обичате.Може да е с месо,може и без.Може да е в тава във фурната,в глинен гювеч, в тенджера на котлона.
Какво ви трябва за гювеча:
всички летни зеленчуци, които има на пазара и всички, които обичате
месото също може да е всякакво
моят:
картофи
тиквички
чушки
моркови
пресен боб
домат
лук и чесън
магданоз
бамя, ако е вече късно лято
месо (останали парчета пилешко и свинско)
червен пипер
сол
олио
- Когато го правя във фурна, буквално само нарязвам всичко, разбърквам го, посолявам, поръсвам с червен пипер, олио, заливам с вода, нарязвам магданоз, отгоре слагам резени домат и пека на 200 градуса.
- Ако слагам месо, понякога го варя предварително и вместо вода слагам бульона.Ако е сурово го слагам на по-малки парчета за да е готово заедно със зеленчуците.
- Нарязвайте зеленчуците така,че да са готови по едно и също време.По твърдите на малки парчета, по-меките на големи.
Прекрасно ястие се е получило.Лятото го приготвям без месо, става чудно печено на фурна.
ОтговорИзтриванеПоздрав от Варна !
Много се яде това през лятото наистина и как няма при толкова много зеленчуци :)
ИзтриванеОх! Направо убивам за чинийка от тези.
ОтговорИзтриванеТакова всяка седмица има у нас :)
ИзтриванеМного благодаря за ценните коментари за големините и принципа на подбор на зеленчуците, подготовката на месото. Обикновено рецептите се дават без такива коментари и като нямам нещо, но имам друго, почва едно чудене.. Тези рецепти, които не са строго фиксирани като състав и приготовление, винаги са ми най-трудни :)
ОтговорИзтриванеРадвам се да бъда полезна и благодаря сърдечно за коментара.Обратната връзка ми е много важна за да разбера има ли смисъл да се обяснявам, да бъда подробна, затова благодаря :)
Изтриване