Страници

сряда, 1 юли 2020 г.

Летен тюрлю гювеч

 


Да описвам в рецепта летен гювеч е като да разказвам какво има на пазара в тези топли месеци.Има всичко.


Това му е хубавото на гювеча, че няма ограничения в зеленчуците, използвайте всички които обичате.Може да е с месо,може и без.Може да е в тава във фурната,в глинен гювеч, в тенджера на котлона.



Какво ви трябва за гювеча:

всички летни зеленчуци, които има на пазара и всички, които обичате

месото също може да е всякакво


моят:

картофи
тиквички
чушки
моркови
пресен боб
домат
лук и чесън
магданоз

бамя, ако е вече късно лято

месо (останали парчета пилешко и свинско)

червен пипер
сол
олио



  • Когато го правя във фурна, буквално само нарязвам всичко, разбърквам го, посолявам, поръсвам с червен пипер, олио, заливам с вода, нарязвам магданоз, отгоре слагам резени домат и пека на 200 градуса.
  • Ако слагам месо, понякога го варя предварително и вместо вода слагам бульона.Ако е сурово го слагам на по-малки парчета за да е готово заедно със зеленчуците.
  • Нарязвайте зеленчуците така,че да са готови по едно и също време.По твърдите на малки парчета, по-меките на големи.








6 коментара:

  1. Прекрасно ястие се е получило.Лятото го приготвям без месо, става чудно печено на фурна.
    Поздрав от Варна !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се яде това през лятото наистина и как няма при толкова много зеленчуци :)

      Изтриване
  2. Ох! Направо убивам за чинийка от тези.

    ОтговорИзтриване
  3. Много благодаря за ценните коментари за големините и принципа на подбор на зеленчуците, подготовката на месото. Обикновено рецептите се дават без такива коментари и като нямам нещо, но имам друго, почва едно чудене.. Тези рецепти, които не са строго фиксирани като състав и приготовление, винаги са ми най-трудни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се да бъда полезна и благодаря сърдечно за коментара.Обратната връзка ми е много важна за да разбера има ли смисъл да се обяснявам, да бъда подробна, затова благодаря :)

      Изтриване