Страници

понеделник, 28 май 2018 г.

Руло от тиквички по рецепта на приятел

   Не зная дали пробвахте Лучника на Людмил,който достигна до Вас с неговото любезно съдействие и най-вече рецепта,но на мен ми е една от любимите: -- > Лучник

   И днешната е негова и понеже се получи очаквано вкусно,веднага я описвам и предлагам на Вашето внимание.

   В сезона на тиквичките това май е една доста приготвяна рецепта,но като повечето рецепти търпи развитие във всяка кухня.Така че тази рецепта вече е видинско-сливенска,но с максимално придържане към видинския оригинал.


Какво използвах:

настъргани и отцедени тиквички - две чаени чаши
настърган кашкавал - една чаена чаша
две яйца
три препълнени супени лъжици брашно

натрошено сирене краве - по малко от чаена чаша
крема сирене - три супени лъжици
копър и скилидка чесън



  • Пускате фурната да се загрява на 200 градуса.
  • Настърганите и много добре отцедени тиквички смесих с настърган кашкавал,яйца и брашно и разбърках добре.Не сложих сол по две причини,да не се разводни сместта и защото разчитах на кашкавала да я овкуси.
  • Готовата смес я разстелих върху хартия за печене в тавата.Трябва да е равномерно дебел пласт.
  • Сместта я приготвяте когато вече ви е загрята фурната и слагате веднага!
  • Пекох 25 минути докато стегна и се зачерви.
  • Извадих и веднага навих готовия блат както си е с хартията.
  • Приготвих смес от натрошено краве сирене,крема сирене което да спои плънката.Копър и скилидка счукан чесън,като тяхното количество е по желание.При мен са съвсем малко,защото точно този ден дегустаторите ми бяха такива,че не ги обичат особено.Но за мен следващия път ще си сложа повече.
  • Развих блата,махнах хартията и намазах с плънката.
  • Блата не трябва да е прекалено горещ,защото ще разтопи сиренето и ще потече.
  • Завих на руло и сервирах.





Още рецепти с тиквички:



Ако рецептите,които споделям и историите,които разказвам ви допадат,заповядайте и във Фейсбук страничката на блога където се случват още повече рецепти и истории:

Няма коментари:

Публикуване на коментар