Рецептата е тук:
Така се случи обаче,че бях решила да приготвя и опиша една друга рецепта,която е много любима в къщи и от доста време съм си я планирала за блога.Една рецепта на сеньора Лидия за едни наденички на фурна.Рецептата описах тук:
И така, рецептата на Ивана придоби малко по различен вид,но основно се придържах към нейните продукти като смених кренвиршите с наличните при мене наденички и не ги навих,ами по мързеливия начин ги наредих.
Какво използвах (за две порции):
две тиквички
две наденички (сурови)
2/3 чаена чаша галета от мек хляб (смелих в чопъра две филии типов хляб)
скилидки чесън
магданоз
зехтин
сол
- Смесих галетата с пресован чесън (ако обичате сложете повече),нарязан на ситно магданоз и малко сол.Ако наденичките са солени,пропуснете.Добавих зехтин и хубаво разбърках да се получат мокри трохи.
- Нарязах наденичките на парчета.
- Редих тиквички и наденички,а отгоре поръсих с галетата/трохите така че да има и между тиквичките за да може да поемат водата,която има в тях и в същото време овкусяват с аромат на чесън и магданоз.
- Пекох около половин час като проверявах наденичките.Не ги сервирайте веднага,оставете десетина,че и повече минути да постоят да си поемат соковете и ароматите.Хареса ми как тиквичките попиха ароматите на наденичките и в същото време ги освежиха,тъй като моите бяха доста солени.
- Сервирайте със свежа салата и/или таратор.
Още рецепти с тиквички:
Чудно се е получило с наденички, Светле! И вярвам даже по-вкусно! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за доверието в рецептата! В България не се готви много с галета!
Поздрав и хубава вечер!
Ако не друго,галетата правят много красива и хрупкава коричка.Следващият път ще я направя твоята рецепта вече както си е оригинално и с домати.
ИзтриванеПоздрави! :)