От много време искам да покажа и разкажа за тази супа.Рецептата е на майка ми, тя обича да си измисля такива леки супички.Правя я винаги когато имам тиква в къщи.
Ако рецептата Ви е харесала, моля споделяйте.
Какво е необходимо:
тиква
праз
моркови
пресен магданоз
зехтин
сол на вкус
- За тази супа няма точни количества.Кой да тегли тиквата и да мери праза.
- Приблизителното съотношение все пак е тиква: праз:моркови - 3:2:1
- Прибавяте и няколко стръка пресен магданоз.
- Всичко се слага в тенджера залива се с вода и се сварява,добавят се капки зехтин и сол на вкус.
- Сварените зеленчуци се пасират и ако е много гъста се разрежда с вряла вода.Гъстотата е въпрос на вкус.
- При сервиране се прибавя оцет или лимон.
- Поднасям различно,с филийки пълнозърнест или ръжен хляб с кашкавал или казано иначе принцеси,с банички със сирене,с фокачи...Но най-често си я хапвам само така,гореща с капки оцет.
Ако рецептата Ви е харесала, моля споделяйте.
Ако са ви интересни рецептите ми и разказите с картинки,заповядайте при мен и във Фейсбук:
Няма коментари:
Публикуване на коментар