Преди много, много години тази рецепта някой я нарече "Страстта на готвача". Нямам идея защо след като тя не е нещо необикновено.Но пък колкото е обикновена, толкова е и вкусна.И сега като се замисля може и да доведе по пристрастяване.
Това е от рецептите, в които не само можете да импровизирате, ами може да си приготвите съставките предния ден, а можете дори да използвате готови.Всъщност такава беше идеята още в началото когато я открих тази рецепта, че минавайки през магазина може да си купите продуктите и в къщи само да сглобите, да направите набързо един бешамел и да запечете.
Какво ви е необходимо:
Количествата, които посочвам са приблизителни!
палачинки/марудници - пет-шест броя
четвърт печено/сварено пиле
пушено сирене
гъби/може пресни или от консерва/
броколи /аз имах налични и използвах/
за бешамела:
три супени лъжици брашно
чаша и половина прясно мляко
масло/олио
крема сирене за още по богат вкус
сол
кашкавал за поръсване
Палачинките може да са ви готови от преди, да сте си купили готови, да са ви останали от закуска (малко вероятно, но се случва).А може и да решите в момента да си направите.Ако е на момента ви предлагам както мен да си направите марудници, тъй като е се приготвят веднага и не изискват престояване на сместта.
Рецептата за марудниците е тази: Родопски марудници
Ако пък сте решили да е палачинки, така ги прави майка ми: Палачинки
- Имате си палачинки.
- Накъсвате/нарязвате пилешкото месо.Нарязвате си пушено сирене, гъбки, аз накъсах броколи.
- Взимате палачинка, поставяте пилешко месо, парче пушено сирене, гъби, броколи.Поръсвате с малко черен пипер и завивате.На този етап може да си помислите, че ще станат сухи, но спокойно, бешамела е затова.
- Приготвяте си сос бешамел.В малко масло/олио запичате брашното.Оставяте да изстине.После го смесвате с прясното мляко и сгъстявате, като накрая добавяте и крема сирене за още по-богат вкус.Посолете, ако крема сиренето не е солено, поръсете и с черен пипер по желание.
- В съд за печене на дъното слагате малко от бешамела.
- Нареждате завитите палачинки.
- Заливате с бешамела и слагате във фурната на 200 градуса за десетина минути.
- Настъргвате си много кашкавал.Аз съм си пристрастена и слагам наистина много.
- Запичате до коричка и готово.
- Това ястие не се яде веднага.Трябва да постои да за му усетите вкуса, а и по лесно ще го разпределите в чиниите когато е стегнало.
Идея за пилешка салата, ако ви е останало още от печеното пиле:
Няма коментари:
Публикуване на коментар