Вярвате или не, но аз никога не съм приготвяла пилешка салата.Може би причината за това е, че никога не съм имала излишно пиле на разположение, а досега не мислех, че си заслужава да се купува или заделя пилешко месо специално за салата.
Наричаме го салата, но реално си е ястие или плънка за сандвич, така че оставям на вас да си прецените кога и как да я опитате тази така наречена пилешка салата.
Количествата на основните продукти са по желание и според броя гладни хора.
Дресингът се преценява според продуктите и винаги се опитва, защото всеки си има предпочитания относно това кое обича повече.
Важно! Ако горчицата ви е много силна, внимавайте да не преобладава.
Какво е необходимо:
пилешко месо (от сварено или печено пиле)
целина (зелената част)
ябълка
червен лук
майонеза
горчица
сол и лимонов сок ( но може и ябълков оцет)
къри на прах
В много от рецептите,които разгледах, използваха ябълки, но предпочитаха кисели.Аз обаче мисля, че сладките са много по-подходящи, още повече че слагам и киселина във вид на лимонов сок/оцет, а и червения лук си има своята лютивост, на която отново върви нещо по-сладко.
Аз обичам, не, обожавам къри и сложих много.Кърито ми не е люто и освен чудния аромат, който даде на салатата изостри сладостта на ябълката и целината.
- Всички продукти са нарязани на еднакви по големина парчета.Стръка целина обелих предварително за да е по крехък в салатата.
- В отделен съд смесих майонезата и горчицата.Ако горчицата ви е силна, не слагайте много.
- На вкус добавих сол и лимонов сок /с ябълков оцет също се получава добре/
- Щедро поръсих и къри на прах.
- Смесих всичко много добре с получения дресинг и оставих готовата салата в хладилника за минимум половин час.
- Сервирайте само така или върху друга свежа салата.
- Може да я хапнете като сандвич с две филийки или хлебче.
Ореховите хлебчета приготвих така:
Ако обичате салати за наяждане,предлагам да погледнете и тези две с риба тон:
А ако рецептите,които споделям и историите,които разказвам ви харесват,заповядайте и във Фейсбук страничката на блога:
Няма коментари:
Публикуване на коментар