Страници

четвъртък, 7 март 2019 г.

Салата с пиле и аромат на къри

 

Вярвате или не, но аз никога не съм приготвяла пилешка салата.Може би причината за това е, че никога не съм имала излишно пиле на разположение, а досега не мислех, че си заслужава да се купува или заделя пилешко месо специално за салата.

Наричаме го салата, но реално си е ястие или плънка за сандвич, така че оставям на вас да си прецените кога и как да я опитате тази така наречена пилешка салата.

Количествата на основните продукти са по желание и според броя гладни хора.
Дресингът се преценява според продуктите и винаги се опитва, защото всеки си има предпочитания относно това кое обича повече.

Важно! Ако горчицата ви е много силна, внимавайте да не преобладава.

Какво е необходимо:

пилешко месо (от сварено или печено пиле)
целина (зелената част)
ябълка
червен лук

майонеза
горчица
сол и лимонов сок ( но може и ябълков оцет)
къри на прах

В много от рецептите,които разгледах, използваха ябълки, но предпочитаха кисели.Аз обаче мисля, че сладките са много по-подходящи, още повече че слагам и киселина във вид на лимонов сок/оцет, а и червения лук си има своята лютивост, на която отново върви нещо по-сладко.

Аз обичам, не, обожавам къри и сложих много.Кърито ми не е люто и освен чудния аромат, който даде на салатата изостри сладостта на ябълката и целината.


  • Всички продукти са нарязани на еднакви по големина парчета.Стръка целина обелих предварително за да е по крехък в салатата.
  • В отделен съд смесих майонезата и горчицата.Ако горчицата ви е силна, не слагайте много.
  • На вкус добавих сол и лимонов сок /с ябълков оцет също се получава добре/
  • Щедро поръсих и къри на прах.
  • Смесих всичко много добре с получения дресинг и оставих готовата салата в хладилника за минимум половин час.
  • Сервирайте само така или върху друга свежа салата.
  • Може да я хапнете като сандвич с две филийки или хлебче.

Докато правих тази салата във фурната се печаха едни орехови хлебчета и се получи много добра комбинация между двете:Ореховите хлебчета приготвих така:
Ако обичате салати за наяждане,предлагам да погледнете и тези две с риба тон:А ако рецептите,които споделям и историите,които разказвам ви харесват,заповядайте и във Фейсбук страничката на блога:

Няма коментари:

Публикуване на коментар