В повечето рецепти от едно време, а и сега се среща, пилето го запържват и тогава го готвят.Аз никога не запържвам пиле и изобщо месо, а предварително го сварявам и в последствие вместо вода в ястието, използвам бульона.
Това беше моя принос или по скоро различие в оригиналната рецепта.
Какво е необходимо / порциите са три/:
сварено пилешко месо за три порции
(обикновено използвам тарелка от 6 броя долни бутчета)
една глава стар лук
парче от глава целина нарязано на малки кубчета
(количество около половин чаена чаша)
парче от глава целина нарязано на малки кубчета
(количество около половин чаена чаша)
масло - една супена лъжица
/може да се замени с две супени лъжици олио/
брашно - три пълни супени лъжици
/ако не обичате да е много гъсто ястието, сложете по-малко, но на мен така ми е идеално/
/ако не обичате да е много гъсто ястието, сложете по-малко, но на мен така ми е идеално/
едно яйце
кисело мляко - половин чаена чаша
лимонов сок
сол на вкус
бульон от свареното месо
бульон от свареното месо
МАГДАНОЗ колкото обичате
- В мазнина (масло или олио) и малко вода (супена лъжица) задушаваме нарязан на ситно лук и нарязаната на ситно целина
- Поръсва се брашното, разбърква се няколко пъти и се налива малко от бульона.Разбива се добре за да няма бучки и тогава постепенно се долива останалия бульон.Ако бульона не е солен, посолете сега.
- Прибавя се месото и нарязания магданоз.
- Ястието се готви десетина минути на слаб котлон.Няма нужда от повече, защото всичко в него е готово.
- Когато магданоза си пусне от ароматите се прибавя смес от разбито яйце, кисело мляко и лимонов сок.Прибавете внимателно за да не пресечете яйцето, въпреки че има киселина.
- Количеството на магданоза зависи от това колко го обичате.При мен не е в огромни количества, колкото да пусне аромат.
- Ако обичате, при сервиране поръсете с прясно смлян черен пипер и още лимонов сок.
Пилешкото месо въпреки лошата си слава напоследък, присъства доста често в моята кухня.Ако и при вас е така, хвърлете едно око и на тези рецепти:
Ако рецептите,които споделям ви харесват,заповядайте и във Фейсбук страничката на блога:
Няма коментари:
Публикуване на коментар