Почивните дни са си за почиване,следователно и храната трябва да е лесна за приготвяне.Да,има дни в които ми се иска да правя някакви сложни импровизации,но рядко това ми се случва в неделя.
Имах долни бутчета,оставаше да измисля и с какво да ги направя.Ако беше да са само за мен щях да си ги изпека с мед и масло (убийствени стават,но за тях някой друг път),но щяхме да сме трима човека и не вървеше да тръсна само по две копанчета,пък били те и много вкусни.След една ревизия на хладилника наизвадих всичко,с което разполагах като зеленчуци и рецептата вече сама се довърши
С какво разполагах:
пилешки долни бутчета - 6 броя
една тиквичка
морков
пъщърнак
парче целина
две глави лук
десетина скилидки чесън
няколко чери доматчета
резенчета червена чушка (моите са замразени,но си става и с една прясна чушка)
зехтин
сол и червен пипер
- Нарязах зеленчуците и ги поръсих със сол,червен пипер и зехтин.Разбърках ги и ги сложих в йенски съд.По твърдите зеленчуци трябва да са по тънко нарязани,а по крехките на едро.За да може накрая да имате равномерно изпечени,а не половината да ги търсите къде са се стопили.
- Всяко бутче посолих и намазах с червен пипер
- Наредих ги върху зеленчуците.
- Поръсих отгоре със зехтин и налях малко вода,само да се покрие дъното.
- Сложих капак и пекох 40 минути на 200 градуса с вентилатор
- После махнах капака и пекох още 10 минути.
- Получи се много вкусен сос и зеленчуците и без бутче бяха много вкусни.
Хлебчетата са по рецепта на Ева Тонева.Моите са без сусам и вместо осем,разделих тестото на шест за да са по-големи:
Ако рецептите,които споделям и историите,които разказвам ви харесват,заповядайте и във фейсбук страничката на блога,където се случват много повече рецепти и истории:
Няма коментари:
Публикуване на коментар