Страници

петък, 9 ноември 2018 г.

Мариновани рибки на салата

 


   Гледам заглавието и си мисля, че не е салата нещо, което се яде с хляб.Но и основно някак не върви да го нарека.На всичкото отгоре и не е точно рецепта, а по скоро идея.Объркана работа.Така че мястото му в менюто и как и кога ще я хапнете тази така наречена салата,оставям на вас.За мен обикновено е вечеря.Рибката върху хлебче.Маринованите рибки може да са каквито си харесате, от аншуа до херинга или каквито си обичате.Аз предпочитам да са по-малки, но и големи да са, ще ги нарежете на хапки и готово.
   Първоначално идеята ми беше да си направя добрата стара салата "Перла".Тя си е ретро класика особено в Сливен, но реших леко да я разнообразя, най-вече с това, че може да се използват за тази всякакви рибки.




Какво използвам:

бурканче мариновани рибки
глава червен лук
връзка копър
зехтин
ябълков оцет



  • Изваждам рибките от маринатата им и я изхвърлям,защото на мен ми идва много солена, а и олиото което слагат не съм сигурна какво е.Но ако държите да я запазите използвайте нея вместо зехтин.
  • Рибките слагам в купа.Ако са големи ги нареже на хапки.
  • Червеният лук и копъра се нарязват на ситно и се прибавят към рибките.
  • Поръсваме със зехтин и ябълков оцет и разбъркваме добре.Не слагайте много оцет в началото, опитайте и тогава добавете още.Ако не обичате ябълков и винен оцет ще свърши работа.
  • Така разбърканата салата я покривам с найлоново фолио и оставям в хладилника за няколко часа.
  • С черно хлебче или препечени филийки, така я обичам тази салата, която не е точно салата.




За още рецепти,които споделям и повече истории,които разказвам,заповядайте във фейсбук страничката на блога,ще се радвам да се запознаем:





Няма коментари:

Публикуване на коментар