Гледам заглавието и си мисля,че не е салата нещо,което се яде с хляб.Но и основно някак не върви да го нарека.На всичкото отгоре и не е точно рецепта,а по скоро идея.Объркана работа.Така че мястото му в менюто и как и кога ще я хапнете тази така наречена салата,оставям на вас.За мен обикновено е вечеря.Рибката върху хлебче.Маринованите рибки може да са каквито си харесате,от аншуа до херинга или каквито си обичате.Аз предпочитам да са по-малки,но и големи да са,ще ги нарежете на хапки и готово.
Първоначално идеята ми беше да я добавя към рецептата за салата "Перла".Тя обаче си е ретро класика и реших да не я закачам.
Рецептата е тук: --- > Добрата стара салата "Перла" в разкрасен вариант
Рецептата е тук: --- > Добрата стара салата "Перла" в разкрасен вариант
бурканче мариновани рибки
глава червен лук
връзка копър
зехтин
ябълков оцет
- Изваждам рибките от маринатата им и я изхвърлям,защото на мен ми идва много солена,а и олиото което слагат не съм сигурна какво е.Но ако държите да я запазите използвайте нея вместо зехтин.
- Рибките слагам в купа.Ако са големи ги нареже на хапки.
- Червеният лук и копъра се нарязват на ситно и се прибавят към рибките.
- Поръсваме със зехтин и ябълков оцет и разбъркваме добре.Не слагайте много оцет в началото,опитайте и тогава добавете още.Ако не обичате ябълков и винен оцет ще свърши работа.
- Така разбърканата салата я покривам с найлоново фолио и оставям в хладилника за няколко часа.
- С черно хлебче или препечени филийки,така я обичам тази салата,която не е точно салата.
За още рецепти,които споделям и повече истории,които разказвам,заповядайте във фейсбук страничката на блога,ще се радвам да се запознаем:
Няма коментари:
Публикуване на коментар