Страници

сряда, 28 септември 2022 г.

Родопски разходки: екопътеки "Невястата" и "Орфееви скали"

 

   Това му харесвам на Пампорово-то през лятото, може да си в движение непрекъснато.Да сменяш пътеки и гледки непрекъснато.Да се натоварваш и само да се разхождаш.
   Екопътека "Невястата" е много популярна семейна, ако може така да се каже, пътека.По нея вървят всякакви крачета, от малки до големи и ако не обичате тълпите в гората, съветвам ви или да я изминете рано сутрин преди всички или да я пропуснете.За хора с куче като нас важи същото.Бяхме сред първите и пак се разминахме с две кучета, а разминаването не е лесно, защото въпреки че е идеално отъпкана, пътеката не е широка.
   Цялостното пребиваване по тази пътека е около час.В края си има малко изкачване на скали за да стигнете до място където има въздушен тролей или място с гледка, зависи кой какво обича.Аз обичам гледките.












   Екопътека "Орфееви скали е възможно най-лесната екопътека.Започва малко преди да стигнете до снежанкината кула, съвсем равна и отново ще ви отнеме общо час по нея.Защото ще спирате да ядете и боровинки, не за друго.По нея е претъпкано с народ, но за разлика от Невястата е широка и всички се разминават благополучно.Накрая малко ще се посбутате и наблъскате за да снимате гледките и най вече себе си там, но с малко търпение ще си намерите местенце.















4 коментара:

  1. Открих блога наскоро и буквално го изчетох на един дъх. Отбелязах си рецепти за опитване и се пренасях до близки и далечни места, а най ми харесаха разказите за разходки през гори и планини. С пожелание за кулинарно вдъхновение и много нови пътешествия!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лора, сърдечно ви благодаря за милите думи, много ме зарадвахте, благодаря, благодаря :)

      Изтриване
  2. Напомни ми едни много хубави моменти там, преди 2 години.

    ОтговорИзтриване