Мога да кажа само едно, хита на това лято при мен са печените зеленчуци и то не само печени, ами преобразувани после в нещо ужасно вкусно.Защото не зная дали сте пробвали и ако не сте, поправете това, но печените зеленчуци дори само така да си ги хапвате, са нещо мноооого вкусно.
Печени зеленчуци на разядка:
https://svetlalola.blogspot.com/2022/06/blog-post_25.html
Печени домати със сирене и паста:
https://svetlalola.blogspot.com/2022/06/blog-post_29.html
Какво използвах:
тиквичка
домат
червен лук
две-три скилидки чесън
стрък целина с листа
(ако не обичате целина, не слагайте нищо)
сол, зехтин
по желание люто чушле
консерва нахут (240 грама)
две препълнени лъжици тахан
(аз винаги използвам тъмен натурален)
лимонов сок
две-три супени лъжици зехтин
сол
кимион
солта, лимоновия сок и кимиона си ги нагласете на вкус, защото аз обичам да е с повече, но на вас може да не ви хареса
зехтин
- в тавичка ( или еър фрайър) нареждате нарязани зеленчуци, поръсвате ги с малко сол и зехтин и ги изпичате до омекване ( не трябва да изгарят)
- печенето е на 200 градуса
- отцеждате и измивате добре нахута
- смилате нахута, смесвате с тахана и на вкус лимоновия сок, солта и кимиона.С една дума приготвяте красически хумус
- когато зеленчуците омекнат смилате и тях и смесвате с хумуса, който вече ви е готов
- опитвате на вкус
- изсипвате готовия хумус в чиния, правите вълнички с лъжица и поръсвате със зехтин
Светле,
ОтговорИзтриванеХумосът и печените зеленчуци са любими в нашия дом.Прекрасно лятно предложение.Вкусно, красиво, лесно за приготвяне.
Весело и горещо лято ! Бъдете здрави !
Благодаря, Ели :)
Изтриване