Има рецепти заради които си заслужава да се пуска фурна през лятото и тази е една от тях.
Какво е необходимо:
Уточнения:
Както много мои рецепти така и тази, количествата са по желание и приблизителни.Понякога наистина няма нужда от точни мерки и теглилки и това са най-любимите ми рецепти.
Мисля си, че не е трудно да прецените според това колко тесто имате за основа, колко да са ви зеленчуците.
За основата имате избор дали да си направите тесто каквото и да е, да използвате някакво готово тесто или като мен бутер тесто, с което рецептата става още по-лесна.
бутер тесто 200 грама е моето, останало парче от преди
малък патладжан
малка тиквичка
червен лук
чери доматчета
сирене
зехтин
сол
риган
- Извадих си бутер тестото от фризера да се отпусне.
 - Приготвих плънката като нарязах на много тънки филийки патладжана, тиквичката и червения лук на тънки крагчета
 - В тиган с малко зехтин задуших съвсем леко зеленчуците.Сложете само половината от червения лук и не слагайте чери доматчетата
 - Посолих и поръсих с риган.
 - Оставих настрана плънката да се охлади леко.
 - Разточих бутер тестото и го прехвърлих на хартия за печене.
 - В средата сложих зеленчуците, натроших малко сирене.Когато опитах планката просто си искаше нещо солено и реших да е сирене.
 - Отгоре нареждате останалия червен лук и нареждате чери доматчета.
 - Галета е едно такова вълшебно произведение на изкуството, при което като с одеало завивате някаква плънка.
 - Завивате и прищипвате навътре краищата на бутер тестото.
 - Слагате да се пече в загрята на 200 фурна за около 10-15 минути.
 - Следите тестото да получи лек загар.
 - Вадите от фурната и в никакъв случай не го ядете вряло.Нека си почите и охлади.Яде се леко топло.
 
Няма коментари:
Публикуване на коментар