Страници

вторник, 26 юли 2022 г.

Галет със зеленчуци

 

Има рецепти заради които си заслужава да се пуска фурна през лятото и тази е една от тях.



Какво е необходимо:

Уточнения:

Както много мои рецепти така и тази, количествата са по желание и приблизителни.Понякога наистина няма нужда от точни мерки и теглилки и това са най-любимите ми рецепти.

Мисля си, че не е трудно да прецените според това колко тесто имате за основа, колко да са ви зеленчуците.

За основата имате избор дали да си направите тесто каквото и да е, да използвате някакво готово тесто или като мен бутер тесто, с което рецептата става още по-лесна.



 бутер тесто 200 грама е моето, останало парче от преди

малък патладжан

малка тиквичка

червен лук

чери доматчета 

сирене

зехтин

сол

риган


  • Извадих си бутер тестото от фризера да се отпусне.
  • Приготвих плънката като нарязах на много тънки филийки патладжана, тиквичката и червения лук на тънки крагчета
  • В тиган с малко зехтин задуших съвсем леко зеленчуците.Сложете само половината от червения лук и не слагайте чери доматчетата
  • Посолих и поръсих с риган.
  • Оставих настрана плънката да се охлади леко.
  • Разточих бутер тестото и го прехвърлих на хартия за печене.
  • В средата сложих зеленчуците, натроших малко сирене.Когато опитах планката просто си искаше нещо солено и реших да е сирене.
  • Отгоре нареждате останалия червен лук и нареждате чери доматчета.
  • Галета е едно такова вълшебно произведение на изкуството, при което като с одеало завивате някаква плънка.
  • Завивате и прищипвате навътре краищата на бутер тестото.
  • Слагате да се пече в загрята на 200 фурна за около 10-15 минути.
  • Следите тестото да получи лек загар.
  • Вадите от фурната и в никакъв случай не го ядете вряло.Нека си почите и охлади.Яде се леко топло.


Няма коментари:

Публикуване на коментар