Страници

понеделник, 5 февруари 2024 г.

Пуешка супа

 

    Това е втората супа с пуешко месо в блога.Първата е наистина много богата супа, в нея има какво ли не и е великолепна.Защото пуешкото месо си иска добра компания.

БОГАТА СУПА С ПУЕШКО МЕСО

    Тази е малко по-лека откъм продукти и то продукти, които е много вероятно да си ги имате винаги под ръка.Това всъщност са моите продукти за супа.Само сменям месото.



Какво е необходимо:


месо от пуешко бутче

глава лук

картоф

морков

домат от консерва (или пресен малък домат)

целина (от глава)

олио/масло

магданоз и копър

сол

заквасена сметана

иксело мляко



Нарязвам месото на парчета.Идеята е да варя всичко заедно и месото и зеленчуците и ако не искаме зеленчуците да се преварят а месото да е сурово, трябва да направим така че всичко да се свари равномерно.Варя с малко сол.

Слагам месото, картоф (голям), морков, парче целина колкото моркова и цяла глава лук.

Посолявам и сварявам.Аз обикновено варя в тенджера под налягане, отнема ми около 15 минути.

Изваждам зеленчуците, месото.

Нарязвам лука на ситно, морковите на кубчета.

В супена лъжица олио и супена лъжица масло слагам лука и морковаДобавям нарязан на ситно и домата.Разбърквам един два пъти.

Заливам с бульона.При мен обикновено супите са три-четири порции, толкова вода слагам когато варя месото.

Добавям нарязани картофа и целината.

Добавям и месото накъсано на парченца.

Слагам нарязани на ситно магданоз и копър.Аз ги обичам да се сготвят, а не за украса накрая при сервиране.Ако бульона не е достатъчно солен, тук посолете.

Оставям да се вари десетина минути на най-слаб котлон.

Смесвам две супени лъжици заквасена сметана и толкова кисело мляко.Сметаната е за гъстота, киселото мляко за киселина.






Няма коментари:

Публикуване на коментар