Това е втората супа с пуешко месо в блога.Първата е наистина много богата супа, в нея има какво ли не и е великолепна.Защото пуешкото месо си иска добра компания.
Тази е малко по-лека откъм продукти и то продукти, които е много вероятно да си ги имате винаги под ръка.Това всъщност са моите продукти за супа.Само сменям месото.
Какво е необходимо:
месо от пуешко бутче
глава лук
картоф
морков
домат от консерва (или пресен малък домат)
целина (от глава)
олио/масло
магданоз и копър
сол
заквасена сметана
иксело мляко
Нарязвам месото на парчета.Идеята е да варя всичко заедно и месото и зеленчуците и ако не искаме зеленчуците да се преварят а месото да е сурово, трябва да направим така че всичко да се свари равномерно.Варя с малко сол.
Слагам месото, картоф (голям), морков, парче целина колкото моркова и цяла глава лук.
Посолявам и сварявам.Аз обикновено варя в тенджера под налягане, отнема ми около 15 минути.
Изваждам зеленчуците, месото.
Нарязвам лука на ситно, морковите на кубчета.
В супена лъжица олио и супена лъжица масло слагам лука и морковаДобавям нарязан на ситно и домата.Разбърквам един два пъти.
Заливам с бульона.При мен обикновено супите са три-четири порции, толкова вода слагам когато варя месото.
Добавям нарязани картофа и целината.
Добавям и месото накъсано на парченца.
Слагам нарязани на ситно магданоз и копър.Аз ги обичам да се сготвят, а не за украса накрая при сервиране.Ако бульона не е достатъчно солен, тук посолете.
Оставям да се вари десетина минути на най-слаб котлон.
Смесвам две супени лъжици заквасена сметана и толкова кисело мляко.Сметаната е за гъстота, киселото мляко за киселина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар