Моят най-голям проблем според дегустаторите ми е, че в супите ми нямало супа, така де, толкова гъсти и натъпкани с продукти съм ги правила, че не оставало място за течност за сърбане.Прибавете и това, че понякога ги застройвам с гъста застройка и супата ми върви към кашосупа.Ама пък да знаете как ги обичам такиваааа, умирам си за гъста супа.А и в края на краищата готвещия определя правилата на една супа, нали? Затова и тази супа е точно както ми харесва, с много продукти и гъста застройка.
Какво е необходимо:
пуешко месо /едно долно бутче/
глава лук
морков
пъщарнак
картоф
глава целина
листа целина
магданоз
половин консерва домати
начупени на ситно спагети
кисело мляко/заквасена сметана
прясно мляко
супена лъжица нишесте/брашно
сол
- Сваряваме пуешкото бутче заедно с една глава стар лук.
- Свареното месо накъсваме на парченца, а главата лук намачкваме на пюре.
- В малко вода задушаваме нарязани зеленчуците.Зеленчуците моркова, главата целина, пъщарнака и картофа са приблизително в еднакви количества и сами преценете колко искате да бъдат.Не слагам мазнина на този етап.
- Когато зеленчуците започнат да омекват, но не докрай, заливам с бульона от вареното бутче (когато варите месото сложете му толкова течност, колкота порции искате да имате), още вода ако се налага.
- Прибавям месото, начупените спагети.
- Прибавям нарязан на ситно магданоз (обичам той да се готви, не да е само за украса), прибавям и нарязани няколко листенца целина заедно със зеленото им стъбло.Едно нарязано на много ситно е достатъчно.
- Добавям доматите от консерва.Ако са цели ги нарязвам, ако са на кубчета, нищо не им правя.
- Ако в бульона не е сложена сол, посолявам.
- Когато спагетите и зеленчуците са готови застройваме супата.
- Аз не слагам яйца, смесвам кисело мляко с прясно и лъжица брашно или нишесте.Ако имате заквасена сметана сложете и от нея, вкуса става невероятен.
- Накрая по желание пуснете бучка масло в супата.
- Като всяка супа и на тази ѝ трябва малко време да постои преди да бъде сервирана.Става още по-вкусна.
- Сервирам с лимон или оцет, а през зимата с бурканче люти чушлета, от окето взимам маринатата и така леко подлютявам порцията си.
Няма коментари:
Публикуване на коментар