Страници

петък, 15 октомври 2021 г.

Гъста супа с пуешко месо

       Моят най-голям проблем според дегустаторите ми е, че в супите ми нямало супа, така де, толкова гъсти и натъпкани с продукти съм ги правила, че не оставало място за течност за сърбане.Прибавете и това, че понякога ги застройвам с гъста застройка и супата ми върви към кашосупа.Ама пък да знаете как ги обичам такиваааа, умирам си за гъста супа.А и в края на краищата готвещия определя правилата на една супа, нали? Затова и тази супа е точно както ми харесва, с много продукти и гъста застройка.



Какво е необходимо:


пуешко месо /едно долно бутче/

глава лук

морков

пъщарнак

картоф

глава целина

листа целина

магданоз

половин консерва домати

начупени на ситно спагети

кисело мляко/заквасена сметана

прясно мляко

супена лъжица нишесте/брашно

сол



  • Сваряваме пуешкото бутче заедно с една глава стар лук.
  • Свареното месо накъсваме на парченца, а главата лук намачкваме на пюре.
  • В малко вода задушаваме нарязани зеленчуците.Зеленчуците моркова, главата целина, пъщарнака и картофа са приблизително в еднакви количества и сами преценете колко искате да бъдат.Не слагам мазнина на този етап.
  • Когато зеленчуците започнат да омекват, но не докрай, заливам с бульона от вареното бутче (когато варите месото сложете му толкова течност, колкота порции искате да имате), още вода ако се налага.
  • Прибавям месото, начупените спагети.
  • Прибавям нарязан на ситно магданоз (обичам той да се готви, не да е само за украса), прибавям и нарязани няколко листенца целина заедно със зеленото им стъбло.Едно нарязано на много ситно е достатъчно.
  • Добавям доматите от консерва.Ако са цели ги нарязвам, ако са на кубчета, нищо не им правя.
  • Ако в бульона не е сложена сол, посолявам.
  • Когато спагетите и зеленчуците са готови застройваме супата.
  • Аз не слагам яйца, смесвам кисело мляко с прясно и лъжица брашно или нишесте.Ако имате заквасена сметана сложете и от нея, вкуса става невероятен.
  • Накрая по желание пуснете бучка масло в супата.
  • Като всяка супа и на тази ѝ трябва малко време да постои преди да бъде сервирана.Става още по-вкусна.
  • Сервирам с лимон или оцет, а през зимата с бурканче люти чушлета, от окето взимам маринатата и така леко подлютявам порцията си.





Няма коментари:

Публикуване на коментар