Който и сайт да отворите с рецепта за морковена торта, по-малко от това колко е вълшебно вкусна няма да прочетете.Или как всички са подходили със съмнение към това да използват моркови в сладкиш и как после са били удивени.
Моркова като се замислите си е съвсем подходящ за сладкиши, защото има сладък вкус.Смесете го с канела, захар и още това и онова и то си става да го налапате и без да мине през фурната.И колкото и да вкусен самия марковен кекс, защото те блатовете на тази торта са си добре и само така, като сложите един свеж млечен крем от крема сирене и заквасена сметана и нещата си "заспиват".Ако дори само си слагате с лъжица сметана върху всяка хапка, гарантирам ви доволно преглъщане.
Моркова като се замислите си е съвсем подходящ за сладкиши, защото има сладък вкус.Смесете го с канела, захар и още това и онова и то си става да го налапате и без да мине през фурната.И колкото и да вкусен самия марковен кекс, защото те блатовете на тази торта са си добре и само така, като сложите един свеж млечен крем от крема сирене и заквасена сметана и нещата си "заспиват".Ако дори само си слагате с лъжица сметана върху всяка хапка, гарантирам ви доволно преглъщане.
Моята тортичка по традиция е малка и както винаги казвам, за повече просто удвоете количествата.За мен обаче си е екстра така.И наистина е вълшебно вкусна.А каква фотосесия само се получи, достойна за нея.
Моите количества:
една чаена чаша настъргани моркови
две яйца
две трети чаена чаша захар
пълна чаена лъжичка канела
пълна чаена лъжичка бакпулвер
чаена чаша брашно
прясно мляко/ портокалов сок/ вода ( което ви е под ръка) - 2-3 супени лъжици
крема сирене ( аз използвах кутийка "Филаделфия - лека",което е 175 грама )
заквасена сметана - 150 грама
масло - две супени лъжици
пудра захар - супена лъжица
крема сирене ( аз използвах кутийка "Филаделфия - лека",което е 175 грама )
заквасена сметана - 150 грама
масло - две супени лъжици
пудра захар - супена лъжица
- В една купа смесете брашното с бакпулвера.
- В друга смесете морковите с канелата.
- В трета смесвате всичко като започнете с разбиване на яйцата със захарта.
- Добавете морковите и разбъркайте.
- Накрая изсипете и брашното.
- Получавате гъста смес, която трябва да се разреди до получаване на нормална кексова смес.Затова добавяте течност във вид на портокалов сок или прясно мляко или вода.
- Разбърквате добре всичко и го изсипвате в намаслена форма.
- Печете на 190 градуса 35-40 минути, като на 30тата минута проверете.Фурни всякакви.
- Оставяте готовия блат да изстине.Ако не ви се прави торта, хапвате си го така като си слагате заквасена сметана на хапките.Не че не може без, но някак съвършенството е пълно с нещо млечно.
- За крема на тортата смесвате крема сиренето със заквасената сметана и разтопеното масло.Добавяте и пудра захар като опитвайте за да стане крема сладък по ваш вкус.
- Разрязвате блата на две, като при рязането винаги въртите блата, а не ножа и става перфектно.
- Намазвате крема, слагате и отгоре и имате една чудна малка тортичка.
Моята морковена тортичка приготвена от приятелка на блога Лилия Иванова.Сърдечно благодаря за доверието и изпратената снимка:
Вълшебна е просто!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,благодаря, но заслугата си е изцяло нейна, много вкусна стана и на снимките добре позира :)
Изтриване