Страници

вторник, 22 октомври 2019 г.

Бързи пилешки воденички по градски

   Точно така, това са си едни съвсем градски пилешки воденички, приготвени много бързо в тенджерата под налягане, защото понякога има дни, в които просто искам храна в чинията.А в този ден имах тарелка пилешки воденички, които щяха да стават уж на супа, но не стигнаха до нея.В Интернет има много рецепти за нормално приготвени воденички по всякакъв начин, затова аз реших да ви опиша моя бърз начин под налягане.
   Обикновено в тенджерата под налягане само варя продуктите, ползвам си я за забързване на нещата.Но този път я използвах изцяло за всички стъпки при приготвянето на тези воденички и да ви кажа, станаха си много хубави.



Какво използвах:


тарелка пилешки воденички
три глави лук
чушка ( каквато имате под ръка, моята беше червена)
домат (консервен пресен ило от консерва)
две-три супени лъжици олио
чаена лъжица червен пипер
щипка чубрица
сол и черен пипер
магданоз по желание


  • Измити и почистени (ако е необходимо) воденички слагам в тенджерата под налягане с малко вода, колкото за две порции.Исках да станат бързо, а ако водата изври, може да се добави още после.
  • Варя ги точно 25 минути от момента на завиране.Ако беше за супа щеше да е половин час, но те после пак се доваряват така че 20-25 минути е достатъчно.
  • Сварените воденички прехвърлям заедно с бульона, който се е образувал в друг съд.
  • Докато воденичките се варят, нарязвам на едро лука, чушките на лентички, домата на кубчета ( ако е пресен по-малки, ако са от консерва по-големи)
  • В тенджерата под налягане без да я мия, защото продължавам яденето в нея, наливам олиото, задушавам всички продукти наведнъж за една-две минути не повече, поръсвам с чубрицата, червения пипер, сол и черен пипер.
  • Прибавям воденичките и бульона и разбърквам.Ако преценя добавям малко вода.
  • Слагам капака и след като заври готвя не повече от осем минути.Ако лука е нарязан по-ситно, варя по-малко, но понеже е на едро осем минути.Десет минути е максимума преди лука да стане на каша.
  • По желание може да разбъркате ястието с прясно нарязан магданоз.





А ако ви останат воденички или пък искате да пробвате и на супа, така я приготвям аз:




А ако обичате и пилешки дробчета, това е любимата и май единствена рецепта за готвено ястие с тях, която обичам да приготвям:




С дробчета правя и един чуден пастет, с който са изядени доста филии хляб:




Ако рецептите,които споделям и историите, които разказвам ви харесват, доре сте дошли и на страничката на блога във Фейсбук където се случват още повече рецепти и истории.
https://www.facebook.com/zakakvotoidae/


Благодаря и на всички, които ще харесат, коментират и споделят моите рецепти.








Няма коментари:

Публикуване на коментар