Парцалива или баница от останали кори, които са малко или остарели и са се накъсали или ви пречат в хладилника и искате да разкарате без много труд.Тях или си изпичате на юфка или си забърквате ей тази баница.
Как я направих тази баница:
три листа одрински кори
две по големи яйца
две-три супени лъжици разтопено масло
половин чаша прясно мляко
една чаена чаша кисело мляко
една чаена лъжичка бакпулвер
щипка захар
натрошено сирене - около две трети чаена чаша, но ако не ви е много солено сложете и повече
Това си е една напълно импровизирана баница и по снимките се ориентирайте според вашите количества как да си я направите.Важното е да ви стигне заливката, но и да не е прекалено много, защото ще стане като тесто.
Накъсах корите на парчета.Голяма част от тях така или иначе си беше вече на парцали, така че стана лесно.
Намазах тавичката с масло и наредих корите или по скоро ги нахвърлях вътре
Разпределих сиренето навсякъде по, над, под корите.С ръце даже ги разбърках.
Поръсих с разтопеното масло и пъхнах в загрятата на 200 градуса фурна.
Всички останали съставки ги смесих в една купа и след не повече от десет минути залях баницата.
Когато заливката стегна и се зачерви я извадих.
Покрих с кърпа и оставих 10-15 минути.
После аз рязах парчета, други късаха направо от тавата.С айрян за преглъщане и баницата свърши.
Може да не е шедьовър на кулинарното изкуство, но за гладни хора си беше една добра баничка.
При мене така или иначе сложни баници няма:
Зелникът на татко / ако не ви се прави като зелник, направете си само баницата от него /
Банички със сирене
А ако изобщо не ви се занимава с баници, направете си палачинките, които майка ми прави:
Палачинките на майка
А ако ви е интересно това, което пиша и споделям, споделете го и вие.
Заповядайте и във Фейсбук страничката на блога:
https://www.facebook.com/zakakvotoidae/
Няма коментари:
Публикуване на коментар