И ето как блога се сдоби с още една рецепта за хляб.
Какво използвах аз (получават се пет или шест малки хлебчета):
една чаена чаша ситно смлени орехи
две чаени чаши брашно
една чаена чаша топла вода
чаена лъжичка сол
чаена лъжичка захар
супена лъжица олио
чаена лъжичка суха мая
- Смесих брашното,орехите и солта.Моите орехи ги меля в машинката за мелене на кафе и става много бързо.
- В кладенче налях топлата вода,маята,захарта и олиото.
- Като шупна маята разбърках до лепкаво тесто и оставих на топло.
- Когато удвои обема си го размесих още малко,като се имайте под ръка още брашно ако много ви лепне.
- Включих фурната на 200 градуса
- Разделих тестото на пет топки и ги наредих върху хартия за печене.
- Когато фурната загря ги намазах с топла вода и ги цепнах с ножа отгоре (вие можете да направите и резки или каквото искате).
- Пекох около 25 минути.
- Извадих,завих с кърпа.
- Вкусът на тези хлебчета е уникален.Плътен вкус и аромат на ядки.
Тези хлебчета определено се хапват с нещо леко и салата.
Намазани с крема сирене и сьомга.
Намазани с крема сирене и филийка домат.
А машинката ми за чупене на орехи,която разбира се е повече декоративна и стои във витрината със спомени от екскурзии, ми напомни за Любляна откъдето си я купих.
Вечерна разходка в Любляна.
За Словения съм разказвала тук:
Ако рецептите,които споделям и историте,които разказвам ви харесват,заповядайте и във Фейсбук страничката на блога:
https://www.facebook.com/zakakvotoidae/
https://www.facebook.com/zakakvotoidae/
Няма коментари:
Публикуване на коментар