Страници

петък, 1 януари 2016 г.

Банички със сирене

 

  Всички ги знаете тези банички.Рецептата е съвсем обикновена и продуктите в повечето случаи са налични.Много ги обичам и уважавам,защото стават и много бързо и имат неустоим вид.
   Наричам ги още попътни банички,защото са идеални за път и за подкрепяне на организма когато сте в планината.Правите ги набързо,завивате във фолио и "хващате Балкана".След дълъг преход е много приятно да има нещо топло за хапване и тези банички са чудесни за целта.
   В почивните дни за закуска също са идеални,защото всички искат нещо домашно,но не винаги питат домакинята дали е в настроение да прави закуски.

Какво е необходимо (за осем банички):
  • кори за баница (одринските са идеални) - 4 листа
  • сирене - 150 грама
  • яйца - 3 броя (2+1)
  • бакпулвер - 1 чаена лъжичка
  • олио - 3-4 супени лъжици
  • кисело мляко - 1 чаена чаша
  • щипка захар
  • масло - 2 супени лъжици

  • Приготвяте си продуктите и включвате фурната на 200 градуса.Докато тя се загрее,приготвяте баничките.
  • Натрошава се сиренето.Смесва се с 2 яйца.
  • В киселото мляко слагаме бакпулвера и разбъркваме.Като шупне го добавяме при сиренето и яйцата.
  • Прибавяме олио и щипка захар,защото аз така знам на сладкиши щипка сол,на солени баници щипка захар.
  • Разбъркваме сместта.
  • Корите ги разделяме на половинки.Ако използвате обикновени кори,сложете двоен лист за да се сгънат без да излиза плънка.
  • Във всяка половина в средата слагаме плънка и завиваме на пакетче.
  • Нареждаме в тава.
Така си разпределете плънката,че да ви остане малко.Към нея се прибавя третото яйце,разбива се и с тази по-рядка смес се залива всяка една от баничките.
  • Върху всяка баничка слагаме бучка масло.
  • Печем 15-18 минути.
Вадите готовите банички,покривате с кърпа за няколко минути и готово.
Когато ги правя за разходка навън, завивам баничките във фолио за да се запазят топлички,нареждам ги в кутия и потегляме.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар