Наричам ги още попътни банички,защото са идеални за път и за подкрепяне на организма когато сте в планината.Правите ги набързо,завивате във фолио и "хващате Балкана".След дълъг преход е много приятно да има нещо топло за хапване и тези банички са чудесни за целта.
В почивните дни за закуска също са идеални,защото всички искат нещо домашно,но не винаги питат домакинята дали е в настроение да прави закуски.
Какво е необходимо (за осем банички):
- кори за баница (одринските са идеални) - 4 листа
- сирене - 150 грама
- яйца - 3 броя (2+1)
- бакпулвер - 1 чаена лъжичка
- олио - 3-4 супени лъжици
- кисело мляко - 1 чаена чаша
- щипка захар
- масло - 2 супени лъжици
- Приготвяте си продуктите и включвате фурната на 200 градуса.Докато тя се загрее,приготвяте баничките.
- Натрошава се сиренето.Смесва се с 2 яйца.
- В киселото мляко слагаме бакпулвера и разбъркваме.Като шупне го добавяме при сиренето и яйцата.
- Прибавяме олио и щипка захар,защото аз така знам на сладкиши щипка сол,на солени баници щипка захар.
- Разбъркваме сместта.
- Корите ги разделяме на половинки.Ако използвате обикновени кори,сложете двоен лист за да се сгънат без да излиза плънка.
- Във всяка половина в средата слагаме плънка и завиваме на пакетче.
- Нареждаме в тава.
- Върху всяка баничка слагаме бучка масло.
- Печем 15-18 минути.
Когато ги правя за разходка навън, завивам баничките във фолио за да се запазят топлички,нареждам ги в кутия и потегляме.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар