И веднага уточнявам, че тази супа може да се приготви и без пиле, може да стане гъста като яхния, а може да прибавите ориз и да получите едно прекрасно различно ястие.
Какво използвах:
(приготвих три порции)
сварено пилешко месо
зелении (лапад, спанак, кейл, манголд, коприва) може поотделно и в различни комбинации, както и може да са пресни и/или замразени
морков
малка глава лук
скилидка чесън
заквасена сметана - две препълнени супени лъжици
сух (или пресен) джоджен
олио
сол
лимон
Започвам с това, че нарязвам главата лук на много ситно, а морковите настъргвам
Не ги запържвам, наливам вода да се покрият и оставам да омекнат.
По някое време пресовам при тях скилидка чесън, поръсвам с джоджен.
Поръсвам със супена лъжица олио /може масло, а може и нищо, ако добавяте гъст пилешки бульон/
Прибавям зелениите, заливам с вода или бульон, в който съм варила пилето.
Имайте предвид, че ако имате кейл и манголд, те са по-твърди от спанака и е добре първо да сложите тях и след време спанака.
Прибявям нарязано сварено пилешко месо.
Посолявам.
Оставям на слаб котлон, докато омекнат и зелениите.
В купа слагам заквасената сметана и малко от бульона.Разбивам до кремообразна смес и добавям поне два черпака от супата въпре.
Връщам застройката в супата, разбърквам и спирам котлона.Не трябва да завира.
Нарязвам резенчета лимон и ги пускам в супата.
Оставям да си почине пет-десет минути.
На някои продукти не посочвам количества, преценетe колко искате...Месото, джоджена, зелениите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар