Страници

неделя, 28 януари 2024 г.

Пилешка супа със зелении

 


    И веднага уточнявам, че тази супа може да се приготви и без пиле, може да стане гъста като яхния, а може да прибавите ориз и да получите едно прекрасно различно ястие.




Какво използвах:

(приготвих три порции)


сварено пилешко месо

зелении (лапад, спанак, кейл, манголд, коприва) може поотделно и в различни комбинации, както и може да са пресни и/или замразени

морков

малка глава лук

скилидка чесън

 заквасена сметана - две препълнени супени лъжици

сух (или пресен) джоджен

олио

сол

лимон



Започвам с това, че нарязвам главата лук на много ситно, а морковите настъргвам

Не ги запържвам, наливам вода да се покрият и оставам да омекнат.

По някое време пресовам при тях скилидка чесън, поръсвам с джоджен.

Поръсвам със супена лъжица олио /може масло, а може и нищо, ако добавяте гъст пилешки бульон/

Прибавям зелениите, заливам с вода или бульон, в който съм варила пилето.

Имайте предвид, че ако имате кейл и манголд, те са по-твърди от спанака и е добре първо да сложите тях и след време спанака.

Прибявям нарязано сварено пилешко месо.

Посолявам.

Оставям на слаб котлон, докато омекнат и зелениите.

В купа слагам заквасената сметана и малко от бульона.Разбивам до кремообразна смес и добавям поне два черпака от супата въпре.

Връщам застройката в супата, разбърквам и спирам котлона.Не трябва да завира.

Нарязвам резенчета лимон и ги пускам в супата.

Оставям да си почине пет-десет минути.

На някои продукти не посочвам количества, преценетe колко искате...Месото, джоджена, зелениите.






Няма коментари:

Публикуване на коментар