Хапва ви се нещо солено, имате шепа спанак под ръка, забъркайте си малка пита.А защо не и нарочно да си оставите спанак когато сте приготвяли нещо друго.
Какво е необходимо:
две яйца
три супени лъжици с връх кисело мляко с кафяна лъжичка бакпулвер и щипка сода
2-3 супени лъжици зехтин
250 грама брашно
щипка сол
50-80 грама натрошено сирене
спанак около една чаена чаша (200ml) нарязан
- Разбивам яйцата с киселото мляко, в което има сода и бакпулвер
- Прибавям зехтина (може и олио)
- Прибавям брашното и сиренето, щипка сол.Нарязаният спанак.
- Разбърквам гъста смес, която изсипвам в намазнена тавичка (или с подложена хартия за печене)
- Пека на 200 градуса до готовност.Когато придобие златист и лъскав вид, проверявам с нож дали е изпечена.Изваждам и завивам с кърпа за няколко минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар