Страници

сряда, 17 януари 2024 г.

Малка спаначена пита

 

   Хапва ви се нещо солено, имате шепа спанак под ръка, забъркайте си малка пита.А защо не и нарочно да си оставите спанак когато сте приготвяли нещо друго.


Какво е необходимо:

две яйца

три супени лъжици с връх кисело мляко с кафяна лъжичка бакпулвер и щипка сода

2-3 супени лъжици зехтин

250 грама брашно

щипка сол

50-80 грама натрошено сирене

спанак около една чаена чаша (200ml) нарязан


  • Разбивам яйцата с киселото мляко, в което има сода и бакпулвер
  • Прибавям зехтина (може и олио)
  • Прибавям брашното и сиренето, щипка сол.Нарязаният спанак.
  • Разбърквам гъста смес, която изсипвам в намазнена тавичка (или с подложена хартия за печене)
  • Пека на 200 градуса до готовност.Когато придобие златист и лъскав вид, проверявам с нож дали е изпечена.Изваждам и завивам с кърпа за няколко минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар