Какво е необходимо:
телешко месо (аз купувам или телешка опашка или джолан)
микс от замразени зеленчуци/ или част от тях пресни, каквото имам в наличност
(моркови, броколи, царевица, грах, карфиол)
спанак
щипка червен пипер повече за цвят
чаена лъжичка хмели сунели (винаги слагам на телешките супи, подправката е грузинска купувам я от Берьозка)
сол
масло
пелмени или тортелони (ако нямате може и без тях)
Сварявам телешкото месо с няколко зърна черен пипер, водата е според порциите.Понякога варя повече и една част е за супа, другата за друго ястие
Слагам малко сол във водата.
В бучка масло, около чаена лъжичка изсипвам замразените зеленчуци.Коато се отпуснат, ако има по-големи парчета ги изваждам и нарязвам на ситно.Прибавям и нарязаният грах.
Прибавям червения пипер, хмели сунели и заливам с бульона, в който съм варила месото (махам зърната пипер), пробавям месото, което съм накъсала или нарязала и рускам вътре пелмени или тортелони.Обикновено е пелмени от Берьозка с телешко месо.
Пелмените поемат от бульона, така че в един момент, ако постои повече време преди сервиране, супата ви може да си е супа без супа.Но всяко пелменче когато го хапнете то е напоено с бульон и е просто фантастично.
Няма коментари:
Публикуване на коментар