Обикновено бих написала, че е с лук и гъби, но в случая сложих и печурки и кладница и сушени манатарки, така че както разбирате нямаше как да не сложа гъбите с предимство.
Това е от лесните ястия.Слагам всичко в съд с капак, за малко задушавам всичко на котлона и то най вече защото прибавям вино и искам да кипне преди да сложа всички продукти. И после директно във фурната до готовност.Евентуално сгъстявам с малко нишесте, ако е прекалено течно или пък махам капака и оставям на вентилатор да се изпари излишната вода.
Какво използвам:
Нарязано свинско месо от плешка около 300 грама
Три глави лук
Гъби (печурки и кладница) поне две чаени чаши нарязани
Няколко сущени манатарки
Бяло вино - 150 ml
Сладък червен пипер - чаена лъжичка
Щипка пушен пипер или паприка
Супена лъжица чесън на прах (ако нямате истински,пресовайте две скилидки)
Чаена лъжичка чубрица
Червена суха чушка
Сол
Олио
Използвам тавичка с капак, в която започвам ястието на котлона и прехвърлям във фурната
Няма коментари:
Публикуване на коментар