Обелвам и нарязвам картофите на тънки шайби, не е задължително да са идеални, важното е да са равномерни и тънки а да може по-бързо да се сготвят
Намазвам тавичката със зехтин и слагам картофите.С ръка ги разбърквам така че да вземат малко от мазнината.Не искам да са мазни затова не им слагам мазнина, но ако на вас не ви пречи това може да си ги намазните и повече.
Прибавям нарязана на тънки парченца шунка (пуешка или свинска), но както ви разказах за ученическият ми вариант може и без.
Заливам всичко с прясното мляко.
Посолявам и поръсвам със стрита чубрица.
Намествам всичко, така че е да са възможно най-добре разпределени и покрити с мляко.
Слагам в загрята на 200 градуса фурна и пека до готовност.Картофите трябва да попият млякото и да омекнат. Оттам насетне може да оставите малко повече докато се получи приятна златиста коричка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар