Много се затрудних как да ги нарека.То не е едно, три в едно е.
За притотвянето на рези рулца-тире-мъфини-тире-пици използвах тестото, с което приготвям тутманик с прясно мляко, защото в самото начало аз точно това смятах да правя.
-----> рецептата на туманика
В последствие обаче видях в хладилника едно бурканче с домашен кетчуп, който така и не се сещам в какво да използвам.И ето как се родиха тези измишльотини, които обаче станаха много вкусни, дори когато изстинаха.
Какво използвах:
чашата е с вместимост 150ml
Две чаши брашно
/имайте под ръка още брашно/
Чаена лъжичка суха мая
Половин чаша топло прясно мляко
Две супени лъжици олио
Чаена лъжица захар
Чаена лъжичка сол
Едно яйце + белтък
Един жълтък с малко вода за намазване
кетчуп - около чаена лъжичка на руло
пуешко филе
кашкавал
чушка и домат на тънки резени за да може да се навива
черен сусам за поръсване по желание
- Изсипваме брашното в купа
- Правим кладенче, в което слагаме прясното мляко с маята, захарта разбъркваме само течната част с маята и изчакваме минута
- Добавяме олиото, яйцето и белтъка
- Разбъркваме всичко и посоляваме
- Размесваме меко тесто, дори леко лепкаво (тук в зависимост от течните съставки и яйцата може да се наложи още малко брашно)
- Оставяме на топло да втаса.
- Разделяме на шест части ( формата ми за мъфини е с толкова гнезда), но както виждате моите естествено, че не станаха еднакви.Моментът, в който постигна в нещо съвършенство, сигурно ще спра да готвя.
- Разточваме на дълъг лист всяка част, намазваме с кетчуп, но не прекалено за да не изтече и за да се изпече по-добре
- Нареждаме филето, кашкавала, чушката, домата
- Прегъваме долния край (тази част, която ще е отдолу във формата) за да може като завием плънката да не изтече.Завиваме на руло и поствяме във формата.
- Другият начин е да завием и да прищипем отдолу готовото руло.
- Рулцата намазваме с жълтък, смесен с малко вода и поръсваме по желание с черен сусам
- Печене на 190-200 градуса около 20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар