Поне веднъж пробвайте да прибавете в доматения сос малко прясно мляко и ще получите един много добър нежен и лек сос, в който киселия и трапчив понякога вкус на домати се омекотява.На консерва домати една-две супени лъжици мляко правят чудеса с него.
Кюфтенца: пуешко мляно месо 400 грама, филия хляб, едно малко яйце, супена лъжица кимион, чаена лъжичка кориандър, малка глава лук, сол.
Печене във фрайъра за десетина минути.Излязоха ми 13 кюфтенца, като половината цопнах в соса за около минута да поемат от него.Разбира се може да ги изпържите или изпечете на фурна.
Доматен сос: изливам консерва домати в тенджерка, ако са цели ги намачквам.Наливам и малко вода, около четвърт от консервата, с което я изплаквам от доматеното пюре.На слаб котлон изварявам доматите като пресовам вътре скилидка чесън.Когато водата изври прибавям две супени лъжици прясно мляко, посолявам и оставям още малко.Когато изключа котлона поръсвам със зехтин и разбърквам.
Малко преди да изключа, в момента когато прибавих прясното мляко цопнах няколко кюфтенца в соса да си поемат от него.
Няма коментари:
Публикуване на коментар