Един огретен, който отдавна исках да покажа и в блога.
Какво е необходимо:
килограм картофи
три глави стар лук
парче пушен бекон нарязан на кубчета около половин чаша
зелена и червена чушка
(зимата са ми замразени на резени)
три яйца
три супени лъжици прясно мляко
чаша настърган кашкавал
чашата ми е с вместимост 250ml
- Сварявам картофите в солена вода.
- Вадя в тавичката за печене и нарязвам на парчета.
- В тиган пускам бекона.Неговата задача е да омазни тигана и да прrдаде пушен аромат на огретена.
- Ако бекона ви няма много мазна част, капнете малко олио.
- Прибавям нарязан на едро лук и нарязаните чушки.
- Бъркам и бъркам докато лука придобие карамелен цвят.
- Посолявам съвсем леко, защото бекона е солен, а и картофите са ни солени.
- Разпределям лука върху картофите и слагам в загрята на 200 градуса фурна.
- Разбивам яйцата с прясното мляко и заливам огретена.Заливката не е необходимо да е много, нейната цел е да спои продуктите, затова е малко.
- Отгоре разпределям настъргания кашкавал.
- Запичам само колкото да хване лека коричка и да се разтече кашакавала.Не препичам, защото когато изстине ще стане на подметка, а така дори охладен кашкавала е мек и сочен.
- Хапва се топъл, но не и горещ.
Няма коментари:
Публикуване на коментар