Тази разядка непрекъснато я осъвършенствам, като тази година малко прилича на мухамара, но не съвсем.В мухамара-та ( много е готино да повтаряте тази дума) има галета, тук няма.
Ако искате да опитате други мои разядки, в една от първите рецепти в блога съм събрала най-любимите си, включително и първия вариант на тази:
----- > ЛЕТНИ РАЗЯДКИ
Какво използвах:
(това количество е за двама човека да си намажат филии)
5-6 печени червни чушки
Половин печен патладжан
Печено люто чушле
Половин чаена чаша орехи
3-4 скилидки чесън
Сол на вкус
Супена лъжица ( равна) кимион
- Чушките и патладжана са ви изпечени, особено патладжана трябва да е много мек като масло.
- Люто чушле е по желание за пикантност, като може да му махнете семките, а може и да го пропуснете, но нека и то да е печено /пукано/
- Смилате ги заедно с орехите.Моето чопърче е малко и не може да мели като крем, но според мен разядките не е необходимо да стават като пастет, а да се усещат продуктите вътре.В случая орехите не са на брашно, а се усещат по един много приятен начин.Затова дори да имате мощен уред, не ги смилайте на пастет, а на едро.
- Добавяте зехтин
- Овкусявате със сол и кимион
- Ако опитате така, няма да ви хареса.Тази разядка иска да постои час-два и тогава става наистина много вкусна.Може допълнително да добавите зехтин, ако имате нужда от мазнина.По същия начин и солта и кимиона пак си ги нагласете на вкус.
Да сме живи и здрави, това ще е първата ми планирана рецепта за Бъдни вечер, така ми прозвуча просто:))
ОтговорИзтриванеВърховна е!
Изтриване