Обикновените и семпли неща винаги са вкусни, защото се приготвят бързо и лесно и знаеш какъв вкус да очакваш.
Ако обичате пилешки дробчета, опитайте тази лятна версия.Приготвям в тиган за по-бързо, сервирам в тиган за по-интересно и споделено.
Ако обичате пилешки дробчета, опитайте тази лятна версия.Приготвям в тиган за по-бързо, сервирам в тиган за по-интересно и споделено.
Ако търсите разнообразие, погледнете и другите ми рецепти с пилешки дробчета:
ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО ЛОВДЖИЙСКИ
ПИЕШКИ ДРОБЧЕТА С ПРЕСНИ ЛУК И ЧЕСЪН
ДОМАШЕН ПАСТЕТ С ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА
ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С ЛУК И ГЪБИ И АРОМАТ НА МАЩЕРКА
Какво използвах:
тарелка пилешки дробчета
четири глави стар лук
зелена чушка
червена чушка
супена лъжица риган
супена лъжица червен пипер
сол и черен пипер
олио и масло
един домат
- Дробчетата измивам и почиствам ако има нещо за почистване
- Нарязвам лука на едро, чушките на кръгчета
- В тиган слагам супена лъжица масло и супена лъжица олио
- Изсипвам лука и разбърквам.Когато започне да се задушава, прибавям дробчетата, чушките и слагам капак.
- От време на време разбърквам.
- Поръсвам с червен пипер и риган, посолявам
- Накрая когато дробчетата са готови нарязвам един домат на кубчета, консернвен или махам семките и излишната течност ако е обикновен и го прибавям.Разбърквам и спирам котлона.
- Поръсвам с черен пипер.
- ако обичате лука да е добре сготвен и омекнал, в началото освен масло и олио залейте го с малко вода и чак когато я поеме и омекне прибавете дробчетата.
- Домата накрая не го готвя, той придава свежест, само разбърквам един два пъти и толкова.Затова е добре да няма течност за да не разводни ястието.
- Ако обичате пикантно, може да поръсите и с малко лют пипер или нарязано люто чушле.
Няма коментари:
Публикуване на коментар