Страници

сряда, 24 август 2022 г.

Летен тиган с пилешки дробчета

 

   Обикновените и семпли неща винаги са вкусни, защото се приготвят бързо и лесно и знаеш какъв вкус да очакваш.
   Ако обичате пилешки дробчета, опитайте тази лятна версия.Приготвям в тиган за по-бързо, сервирам в тиган за по-интересно и споделено.



Ако търсите разнообразие, погледнете и другите ми рецепти с пилешки дробчета:

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО ЛОВДЖИЙСКИ

ПИЕШКИ ДРОБЧЕТА С ПРЕСНИ ЛУК И ЧЕСЪН

ДОМАШЕН ПАСТЕТ С ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С ЛУК И ГЪБИ И АРОМАТ НА МАЩЕРКА





Какво използвах:

тарелка пилешки дробчета

четири глави стар лук

зелена чушка

червена чушка

супена лъжица риган

супена лъжица червен пипер

сол и черен пипер

олио и масло

един домат


  • Дробчетата измивам и почиствам ако има нещо за почистване
  • Нарязвам лука на едро, чушките на кръгчета
  • В тиган слагам супена лъжица масло и супена лъжица олио
  • Изсипвам лука и разбърквам.Когато започне да се задушава, прибавям дробчетата, чушките и слагам капак.
  • От време на време разбърквам.
  • Поръсвам с червен пипер и риган, посолявам
  • Накрая когато дробчетата са готови нарязвам един домат на кубчета, консернвен или махам семките и излишната течност ако е обикновен и го прибавям.Разбърквам и спирам котлона.
  • Поръсвам с черен пипер.
Допълнения: 
  • ако обичате лука да е добре сготвен и омекнал, в началото освен масло и олио залейте го с малко вода и чак когато я поеме и омекне прибавете дробчетата.
  • Домата накрая не го готвя, той придава свежест, само разбърквам един два пъти и толкова.Затова е добре да няма течност за да не разводни ястието.
  • Ако обичате пикантно, може да поръсите и с малко лют пипер или нарязано люто чушле.



Няма коментари:

Публикуване на коментар